A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
Bacon por
- 5 - 6 toastkenyér
- egy kevés olívaolaj
- 20 - 30 dkg bacon
- Bors
- Kakukkfű
- Pirospaprika
- Római kömény (ha van otthon)
- Kevés chili
Karamelizált bacon
- 20 dkg bacon
- 4 - 5 ek barnacukor
Bacon dzsem
- 60 dkg bacon
- 1 fej vöröshagyma, vagy salottahagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl whisky
- 1 ek juharszirup
- kevés balzsamecet (elhagyható)
- Kevés barnacukor
Karácsonyi bacon-szortiment
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
Bacon por
- 5 - 6 toastkenyér
- egy kevés olívaolaj
- 20 - 30 dkg bacon
- Bors
- Kakukkfű
- Pirospaprika
- Római kömény (ha van otthon)
- Kevés chili
Karamelizált bacon
- 20 dkg bacon
- 4 - 5 ek barnacukor
Bacon dzsem
- 60 dkg bacon
- 1 fej vöröshagyma, vagy salottahagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl whisky
- 1 ek juharszirup
- kevés balzsamecet (elhagyható)
- Kevés barnacukor
Van itt egy bacon por, ami minden olyan reggelit fel tud dobni, ahol a klasszikus pirított megoldás már unalmas lenne. Aztán itt van a karamelizált bacon, ami egészen egyszerűen a legfinomabb dolog, ami egy baconnel történhet, végül pedig dzsem formában érkezik meg kedvenc alapanyagunk: ez hamburgerekbe, sült húsokra, vagy akár egy pirítósra kenve is tökéletes – maga a dzsem formába öltött mennyország.
Dobjátok össze ti is mind a hármat, itt vannak a receptek is!
Bacon por
A felkockázott kenyeret egy aprítógépen lezúzzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Olívaolajat locsolunk rá és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz. Közben a bacont lepirítjuk egy serpenyőben. A megpirult kenyérmorzsát és az elkészült bacont visszatesszük az aprítógépbe, hozzáadjuk a fűszereket és összeforgatjuk az egészet.
Karamelizált bacon
Rettenetesen egyszerű dolgotok lesz. Tulajdonképpen meglepő, hogy egy ennyire egyszerű melóval mennyire komoly ízeket lehet elérni. Szóval, a baconszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe dobjátok, rászórjátok a cukrot és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütitek. Az édes és sós ízek lehető legtökéletesebb harmóniája jön így létre. Lehet kisérletezni a bacon ízesítésével is, pl. egy kis fahéj hozzáadásával, vagy a cukor mellé használhattok juharszirupot is.
Bacon dzsem
A feldarabolt bacont ropogósra (!) sütjük egy serpenyőben. A hagymát megfonnyasztjuk a bacon zsírján, majd hozzáöntjük a whiskyt, a juharszirupot és a balzsamecetet, majd megszórjuk barnacukorral. A beízesített hagymát és a lepirított bacont összeforgatjuk egy aprítógépben, és készen is van a dzsem!