Hozzávalók
- 500 g narancsfilé (kb. 1,5 kg narancsból)
- 300 g cukor
- 1 cm-es friss gyömbér
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db narancs kifacsart leve
- ½ db citrom leve
A legjobb házi narancslekvár
Hozzávalók
- 500 g narancsfilé (kb. 1,5 kg narancsból)
- 300 g cukor
- 1 cm-es friss gyömbér
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db narancs kifacsart leve
- ½ db citrom leve
Egy narancs héját zöldséghámozóval levágjuk úgy, hogy ne kerüljön bele a fehér (keserű) része. A narancshéjat vékony csíkokra vágjuk. A narancsoknak kis talpat vágunk és egy éles késsel levágjuk a héját a fehér részekkel együtt. Lehártyázzuk a narancscikkeket is, hogy az edénybe csak a narancsfilé kerüljön.
Egy lábasba rakjuk a filézett narancsot, a narancs- és citromlevet, a narancshéjat és belereszeljük a megtisztított gyömbért. Hozzászórjuk a cukrot is és kb. 40-50 perc alatt lekvársűrűségűre főzzük. Még forrón, csírátlanított üvegbe töltjük.