Hozzávalók
- 10 szál bodzavirág
- 1 tk sütőpor
- só
- 160 ml pezsgő
- 1 db tojás
- 100 g liszt
- olaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
Pezsgős rántott bodzavirág: életed legizgibb desszertje
Hozzávalók
- 10 szál bodzavirág
- 1 tk sütőpor
- só
- 160 ml pezsgő
- 1 db tojás
- 100 g liszt
- olaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót. Pezsgővel és felvert tojással simára keverjük a lisztes cuccot. Arra figyelünk, hogy könnyű palacsintatészta sűrűségű kell hogy legyen. 2,5 cm olajat öntünk egy serpenyőbe, 160 fokra melegítjük.
Oldalanként kb. 1 percig sütjük a pezsgős masszába mártott bodzavirágot, majd kiszedjük és leitatjuk róla a maradék olajat. Porcukrozzuk, kész!