A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 - 1.2 kg sertésoldalas egészben
A mázhoz
- 5 ek balzsamecet
- 2 ek olívaolaj
- 3 tk meggylekvár
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek méz
- 3 tk só
- frissen őrölt bors
- 2 ek meggybefőtt
- 1 tk kakukkfű
A tésztasalihoz
- 500 g friss tisztított kelbimbó
- 200 g cavatelli tészta
- 5 szelet bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 6 - 7 db kápia paprika
- só, bors
Balzsamecetes-meggyes oldalas kelbimbós tésztasalátával
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 - 1.2 kg sertésoldalas egészben
A mázhoz
- 5 ek balzsamecet
- 2 ek olívaolaj
- 3 tk meggylekvár
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek méz
- 3 tk só
- frissen őrölt bors
- 2 ek meggybefőtt
- 1 tk kakukkfű
A tésztasalihoz
- 500 g friss tisztított kelbimbó
- 200 g cavatelli tészta
- 5 szelet bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 6 - 7 db kápia paprika
- só, bors
A máz hozzávalóit egy aprítógépben egyneművé zúzzuk. Bekenjük vele az oldalast, tepsire rakjuk és 160 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni. 1 óra múlva megfordítjuk és lekenjük a tetejét a szafttal. Ezt megismételjük újabb 1 óra elteltével. Ezután még 15 percig sütjük (összesen 2 óra 15 percet sül).
Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Ha megsült a hús, kivesszük és legmagasabb fokozatra kapcsoljuk a sütőt. Egy tepsire rakjuk a paprikákat és addig sütjük, míg a héjuk megfeketedik. A megsült paprikákat egy tálba dobjuk, alufóliával lefedjük és megvárjuk, amíg kihűl. Utána könnyedén lehúzzuk a héját és nagyobb darabokra vágjuk.
Egy serpenyőben az apróra vágott bacont lepirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon a felezett kelbimbókat aranybarnára sütjük. Beleforgatjuk a feldarabolt sült paprikát, a főtt tésztát, bacont, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymákat és ezzel tálaljuk az oldalast.