Hozzávalók
A krémhez
- 240 ml tejszín
- 100 ml tej
- 6 db tojássárgája
- 80 g cukor
- 1 db vaníliarúd
A tetejére
- 4 - 5 ek porcukor
A tökéletes créme brulée
Hozzávalók
A krémhez
- 240 ml tejszín
- 100 ml tej
- 6 db tojássárgája
- 80 g cukor
- 1 db vaníliarúd
A tetejére
- 4 - 5 ek porcukor
A tejszínt és a tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és magával a rúddal felforraljuk. Közben a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a forró, átszűrt tejszínt. Átkeverjük az alapot, és szétosztjuk a szufléformákban. A formákat egy magas falú tepsibe rakjuk, a tepsibe vizet öntünk a formák ¾-éig, és 150 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
Mikor kivesszük őket a sütőből, megvárjuk amíg langyosra hűlnek, majd berakjuk őket a hűtőbe és teljesen kihűtjük. Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk őket porcukorral (tapasztalatom szerint, egyenletesebben karamellizálódik, mint a kristálycukor) és szakácsfáklyával karamellizáljuk a créme brulée tetejét.
Ha tetszett a créme brulée receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!