A Tompa utca burgerbárója visszatért: a Chili Bar konyhájában süti a hambikat
A közel 60 ezres lakosságú pesti kerület az utóbbi években látványos fejlődésen ment keresztül, szakszóval: rehabilitálódott. Ennek ékes eredménye, hogy sorra nyílnak az olyan igényes és vagány helyek, mint a megújult Chili Bar & Food.
Korábban a Pesti Burger étlapján láthattuk Háda Imre kreációit, de az elmúlt években a 9. kerület Imre-féle hambi nélkül maradt. Ősz óta azonban Almási Ádámnak köszönhetően a Chili Barba visszatért az élet. A stílusos felújításhoz pedig nem is választhatott volna ikonikusabb menüt, mint Imre bitang burgereit, amiket a kerület őslakosai már egy ideje hiányoltak.
Ebédmenü? Hamburger!
Én nem vagyok helyi erő, de egy igazi lokálpatrióta, Beus kolléganőm mesélt egy kicsit a régi chilis időkről.
„2006-ban én még randiztam is itt! Nagyon menő hely volt, kajafronton főleg a többféle quesadilla uralta az étlapot, de burgerek is voltak, na meg persze italok” – meséli. 🙂
A mostani látogatásomkor a Pesti Burger-vonal miatt inkább a burger volt fókuszban, olyannyira, hogy a napi menüben is sajtburger, ananász-brie burger és dupla baconös dupla sajtburger alkotta a kínálatot. Mindegyik hambi steakburgonyával és üdítővel érkezik, az áruk 1890-2490 Ft-ig mozog.
A hamburger sokak szemében egy tipik gyorskaja, amitől fél órán belül úgyis éhesek leszünk, csak tűzoltásra jó. A Tűzoltó utcától nem messze viszont a Chili burgerei ennél jóval laktatóbbak. A Marmorstein Pékség minőségi, kézműves bucija és a 150 grammos Angus húspogácsa eleve garancia a szénhidrát-fehérje egyensúlyra, és ehhez jön hozzá a többi kötelező elem, a sajt és a zöldségek. Minőségi, friss alapanyagokkal dolgoznak, semmi sincs túlfűszerezve, a natúr ízek dominálnak. A menüs hambi egy leheletnyivel kisebb, mint az á la carte, de steakburgonyával egy nem maratonfutós munkanapon bőven elég energiát ad a délutáni műszak befejezéséhez.
Quesadilla, mint a régi Chili Bar menüjén
A burgernél még jobban érdekelt a quesadilla, amiből a csirkéset választottam. Ez egy kicsit egzotikusabb ízvilágú, mint a nude hambi: a csirkehús mellé csicseriborsó-püré (talán egy kis curryvel megbolondítva?) és koriander is került. A cheddar sajtot szintén nem sajnálták, így az egy darab nagy tortillalapból készült fogás nagggyon ízes és nagggyon kiadós volt.
Esetleg egy pár falattal több zöldséget el tudtam volna viselni, hogy ne kapjak sajtsokkot, de a lime és a paradicsomos salsa megmentett az ájulástól. 😀 Így összességében egy nagyon tuti kis ételt ismertem meg a Chili Bar quesadillájában.
Desszertügyek by Chili Bar
Brownie-szelet és sütőtökös sajttorta: ti tudnátok választani? Én nem, úgyhogy mind a kettőt kikértem, hogy aztán egyik ámulatból a másikba essek.
A brownie hozta a csokikánaán-érzést, de falatozás közben azon elmélkedtem, hogy tulajdonképpen ez az a süti, ami melegen, frissen a legjobb! Akkor igazán szembetűnő (vagyis szájba), hogy a belseje már-már folyékony, a külseje pedig roppanós és szilárd. Kétségtelen, hogy sütés után ez a szelet is ilyen volt, ám hidegen kicsit közelebb állt egy „sima” csokitortához.
A sütőtökös sajttorta viszont úgy volt jó, ahogy volt, hogy egy klasszikust idézzek: „Úgy szeretlek, ahogy vagy!” (Bridget Jones :D). Nem is akarom túlragozni, kóstoljátok meg, ha szeretitek a pumpkin spice-os dolgokat.
Hambirandi és iszogatás: irány a Chili Bar
Bár Beus nem a Chili Barban ismerte meg élete szerelmét, azért szerintem érdemes egy esélyt adni a helynek, ha hamburgerkedvelővel ismerkedtek, vagy csak innátok a barátokkal egy korrekt gin-tonikot a 9. kerület körúthoz közeli részén.
Cím: 1094. Budapest, Tompa u. 7.
Borítókép: Chili Bar & Food Facebook
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!