Hozzávalók
- 300 ml tej
- 200 g kristálycukor
- 2 ek vaníliaaroma
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 50 g búzadara
- 300 g darált mák
Mákkrém
Hozzávalók
- 300 ml tej
- 200 g kristálycukor
- 2 ek vaníliaaroma
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 50 g búzadara
- 300 g darált mák
Ehhez az egyszerű mákkrémhez a tejet, a cukrot, a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat, a sót, a búzadarát és a mákot beletesszük egy gyorsforralóba, és közepes lángon felfőzzük. Ha elkezd bugyogni, mint a láva, onnantól még 1 percet főzzük, és már készen is vagyunk. A kész mákkrémet légmentesen zárható dunsztosüvegbe tesszük. Hűtőben kb. 1 hétig eláll, de a tapasztalat azt mutatja, hogy úgysem marad belőle annyi ideig… 🙂
Tipp: Ha asztalt gyümölcsöt tennétek hozzá, ne felejtsétek előtte beáztatni az aszalványokat langyos vízbe, borba vagy gyümölcslébe, hogy kicsit megszívják magukat.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a mákkrém recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!