Hozzávalók
- 1 marék tökmag
- 1 csapott ek köménymag
- 5 db szegfűszeg
- 1 tk szegfűbors
- 12 - 15 g szárított chili (eredendően chipotle és poblano, ha be tudjátok szerezni)
- 2 ek mazsola
- 300 ml zöldségalaplé
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek sertészsír (helyettesíthető olajjal)
- 70 g sűrített paradicsom
- 400 g darabolt paradicsom (konzerv)
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 tk kakukkfű
- 4 szelet száraz kenyér
- 2 ek cukor
- 1 tk só
- 90 - 100 g étcsoki
Egyszerű mole szósz
Hozzávalók
- 1 marék tökmag
- 1 csapott ek köménymag
- 5 db szegfűszeg
- 1 tk szegfűbors
- 12 - 15 g szárított chili (eredendően chipotle és poblano, ha be tudjátok szerezni)
- 2 ek mazsola
- 300 ml zöldségalaplé
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek sertészsír (helyettesíthető olajjal)
- 70 g sűrített paradicsom
- 400 g darabolt paradicsom (konzerv)
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 tk kakukkfű
- 4 szelet száraz kenyér
- 2 ek cukor
- 1 tk só
- 90 - 100 g étcsoki
Egy magas falú lábast felteszünk hevíteni, és a száraz összetevőket szépen sorban lepirítjuk. Először a tökmagot és a köménymagot, amíg pattogni kezdenek, majd félretesszük. Ezután a szegfűszeget és a szegfűborsot, ezeket szintén félretesszük, majd utoljára jöhet szárazon a chili és a mazsola is. Ezeket is félretesszük, és leöntjük a forró alaplével, hogy felpuhuljanak.
A hagymát és fokhagymát lepirítjuk a zsíron (vagy olajon), beletesszük a sűrített paradicsomot, és azt is lepirítjuk, majd felöntjük a darabolt paradicsommal, és beleöntjük az alaplével együtt a chilit és mazsolát is. Az egészet felforraljuk, beletesszük a lepirított összetevőket, illetve a fahéjat és a kakukkfüvet is. Az egész szószt 15-20 percig forraljuk, majd belemorzsoljuk a kenyeret, és az egészet egy botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük. A végén belekeverjük a cukrot, a sót és a csokoládét is, majd üvegbe tesszük, és szorosan lezárjuk.
Ha tetszett a mole szósz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!