A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 120 g füstölt kolbász
- 2 konzerv vörösbab (400 g/db)
- 180 g szárított paradicsom
- 3 ek olívaolaj
- 1 db citrom
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 - 2 ek vaj
- 1 db egész tanyasi csirke
- 200 ml fehérbor
Babbal, kolbásszal, szárított paradicsommal töltött csirke
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 120 g füstölt kolbász
- 2 konzerv vörösbab (400 g/db)
- 180 g szárított paradicsom
- 3 ek olívaolaj
- 1 db citrom
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 - 2 ek vaj
- 1 db egész tanyasi csirke
- 200 ml fehérbor
A hagymát, a fokhagymát, a kolbászt, a lecsöpögtetett átmosott babot és a szárított paradicsomot lepirítjuk egy serpenyőben az olívaolajon, majd ráfacsarjuk a citrom felét, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk.
A vajat óvatosan betöltjük a csirke bőre és a húsa közé a mell részénél, a csirkét sózzuk, borsozzuk. A kihűlt babos mixünket betöltjük a csirke belsejébe, majd a citrom másik felével lezárjuk. A maradék tölteléket egy tepsibe tesszük, és ráhelyezzük a megkötözött csirkét. (A kötözés elhagyható.) A tepsibe öntjük a fehérbort, fóliával lefedjük a húst, majd 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és 220 fokra emelve a hőfokot, további 30 perc alatt aranybarnára pirítjuk a csirkét
Ha tetszett a töltött csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!