Hozzávalók
- 1 egész csirkemell
A panírozáshoz:
- liszt, tojás, zsemlemorzsa
A formák kikenéséhez
- kevés vaj és zsemlemorzsa
A fűszervajhoz:
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 kis csokor petrezselyem felaprítva
A burgonyagratin-hez:
- 2 - 3 db burgonya
- 100 g spenót
- 200 ml tejszín
- só,bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- pár ek reszelt parmezán sajt
Hozzávalók
- 1 egész csirkemell
A panírozáshoz:
- liszt, tojás, zsemlemorzsa
A formák kikenéséhez
- kevés vaj és zsemlemorzsa
A fűszervajhoz:
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 kis csokor petrezselyem felaprítva
A burgonyagratin-hez:
- 2 - 3 db burgonya
- 100 g spenót
- 200 ml tejszín
- só,bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- pár ek reszelt parmezán sajt
A fűszervaj hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Letépünk két A/4 lap méretű fóliát, rákanalazzuk a közepére a vaj felét és szétterítjük úgy, hogy olyan hosszúságú kis hengereket kapjunk, amilyen hosszú a csirke. Ezután feltekerjük és lefagyasztjuk. A burgonyát megpucoljuk és késsel vagy mandolinnal nagyon vékonyra felszeleteljük. A spenótot forrásban lévő vízbe dobjuk pár másodpercre, utána jéghideg vízbe tesszük, leszűrjük. A tejszínt fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval fokhagymaporral. A szufléformákat kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és elkezdjük rétegezni: elsőnek 2-3 szelet burgonya, rá annyi tejszín, hogy ellepje (kb. 2 evőkanál), egy csipet reszelt parmezán végül pedig egy kevés spenót. Ezt addig rétegezzük amíg a forma meg nem telik. Sajttal fejezzük be a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd felvesszük 200 fokra és további 5 perc alatt készre sütjük.
A csirkemellet kettévágjuk, egy hosszú vékony késsel lyukat fúrunk beléjük és nagyon enyhén bemetsszük, csak annyira, hogy bele tudjuk tolni a lefagyasztott vajat. Belenyomkodjuk a vajat a csirkékbe és a hagyományos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk. Az olajat közepes hőmérsékletűre hevítjük és kisütjük a húsokat. Oldalanként 8-10 percig sütjük. A burgonyagratin-nel tálaljuk.
Ha tetszett a kijevi jércemell receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!