Hirdetés

Klasszik kijevi jércemell, mini spenótos burgonyagratin-nel

Hozzávalók

2
főre
1 egész csirkemell

A panírozáshoz:

liszt, tojás, zsemlemorzsa

A formák kikenéséhez

kevés vaj és zsemlemorzsa

A fűszervajhoz:

100 g szobahőmérsékletű vaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csipet őrölt szerecsendió
1 kis csokor petrezselyem felaprítva

A burgonyagratin-hez:

2 - 3 burgonya
100 g spenót
200 ml tejszín
só,bors
1 tk fokhagymapor
1 csipet őrölt szerecsendió
pár ek reszelt parmezán sajt
Hirdetés

Klasszik kijevi jércemell, mini spenótos burgonyagratin-nel

Ha még soha nem ettetek étteremben kijevi jércét, de már sokat hallottatok róla, akkor itt az ideje otthon is kipróbálni! :D Nem megúszós recept, de megéri a fáradtságot, hiszen, a végeredmény egy ropogós rántott csirke, fűszeres vajjal a közepén és egy egyszerű spenótos mini rakott burgonya a köret, amit nyugodtan használhattok máskor is! :P
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
1 egész csirkemell

A panírozáshoz:

liszt, tojás, zsemlemorzsa

A formák kikenéséhez

kevés vaj és zsemlemorzsa

A fűszervajhoz:

100 g szobahőmérsékletű vaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csipet őrölt szerecsendió
1 kis csokor petrezselyem felaprítva

A burgonyagratin-hez:

2 - 3 burgonya
100 g spenót
200 ml tejszín
só,bors
1 tk fokhagymapor
1 csipet őrölt szerecsendió
pár ek reszelt parmezán sajt

A fűszervaj hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Letépünk két A/4 lap méretű fóliát, rákanalazzuk a közepére a vaj felét és szétterítjük úgy, hogy olyan hosszúságú kis hengereket kapjunk, amilyen hosszú a csirke. Ezután feltekerjük és lefagyasztjuk.  A burgonyát megpucoljuk és késsel vagy mandolinnal nagyon vékonyra felszeleteljük. A spenótot forrásban lévő vízbe dobjuk pár másodpercre, utána jéghideg vízbe tesszük, leszűrjük. A tejszínt fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval fokhagymaporral.  A szufléformákat kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és elkezdjük rétegezni: elsőnek 2-3 szelet burgonya, rá annyi tejszín, hogy ellepje (kb. 2 evőkanál), egy csipet reszelt parmezán végül pedig egy kevés spenót. Ezt addig rétegezzük amíg a forma meg nem telik. Sajttal fejezzük be a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd felvesszük 200 fokra és további 5 perc alatt készre sütjük.

A csirkemellet kettévágjuk, egy hosszú vékony késsel lyukat fúrunk beléjük és nagyon enyhén bemetsszük, csak annyira, hogy bele tudjuk tolni a lefagyasztott vajat. Belenyomkodjuk a vajat a csirkékbe és a hagyományos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk. Az olajat közepes hőmérsékletűre hevítjük és kisütjük a húsokat. Oldalanként 8-10 percig sütjük. A burgonyagratin-nel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások