A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A karajhoz
- 800 g karaj
- só, bors
- 140 g füstölt kolbász
- 1 fej lila hagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ág kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g füstölt sajt
A káposztához
- 150 g bacon
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- 600 g savanyú káposzta
- 100 ml alaplé
- só, bors
- 2 db babérlevél
- 1 ág kakukkfű
- 1 mk őrölt kömény
A burgonyához
- 600 g parázsburgonya
- 4 ek zsír
- só, bors
- 1 kis csokor petrezselyem
Sertéskaraj baconös káposztaágyon
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A karajhoz
- 800 g karaj
- só, bors
- 140 g füstölt kolbász
- 1 fej lila hagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ág kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g füstölt sajt
A káposztához
- 150 g bacon
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- 600 g savanyú káposzta
- 100 ml alaplé
- só, bors
- 2 db babérlevél
- 1 ág kakukkfű
- 1 mk őrölt kömény
A burgonyához
- 600 g parázsburgonya
- 4 ek zsír
- só, bors
- 1 kis csokor petrezselyem
A sertéskarajt lehártyázzuk, és egyenlő, körülbelül 1,5-2 ujjnyi szeleteket vágunk belőle. Fóliát teszünk rá, és kicsit kiklopfoljuk. A hangsúly itt most a kicsin van. 🙂 Ne legyenek vékonyak a szeletek, mert akkor kiszárad a hús. Sózzuk, borsozzuk, majd elősütjük a szeleteket.
Közben apró kockákra vágjuk a kolbászt, illetve finomra kockázzuk a lila hagymát, a paradicsomot és a paprikát. A kolbász zsírját serpenyőben kicsit kisütjük, majd ebbe a zsírba tesszük a zöldségeket. Adunk hozzá egy kevés olajat, ha szükséges, majd egy kevés petrezselymet, kakukkfüvet és fokhagymát is. Az elősütött húst tepsire helyezzük, ráhalmozzuk a keveréket, majd betakarjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben rápirítjuk a sajtot.
A káposztához a bacont felszeleteljük, a hagymát megtisztítjuk, majd félkarikára vágjuk. Kevés olajon lepirítjuk őket, majd hozzáadjuk az átöblített savanyú káposztát. Aki szereti savanykásabban, ne öblítse le a káposztát. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az fűszereket, és összeforraljuk, hogy a lehető legkevesebb leve legyen.
A burgonyát megmossuk, de nem hámozzuk. Ízlés szerint felvágjuk, majd kevés sertészsírral összekeverjük, tepsire tesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, sózzuk, és összekeverjük finomra vágott petrezselyemmel.
Ha tetszett a sertéskaraj baconös káposztaágyon receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!