A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 4 fej hagyma
- 4 szál répa
- só, bors
- 2 ág friss rozmaring
- 6 - 8 ág friss kakukkfű
- 500 ml zöldségalaplé
- 1 csokor friss petrezselyem
A pulykamellhez
- 500 g pulykamell
- 4 ek mustár
- 3 ek balzsamecet
- só, bors
- 2 - 3 ek olaj
Tepsis pulykamell
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 4 fej hagyma
- 4 szál répa
- só, bors
- 2 ág friss rozmaring
- 6 - 8 ág friss kakukkfű
- 500 ml zöldségalaplé
- 1 csokor friss petrezselyem
A pulykamellhez
- 500 g pulykamell
- 4 ek mustár
- 3 ek balzsamecet
- só, bors
- 2 - 3 ek olaj
A pulykamellet felszeleteljük, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd pár evőkanál olajon, oldalanként 2 perc alatt hirtelen megsütjük. Egy nagy tepsire pakoljuk a kis kockákra vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk friss fűszerekkel, ráöntjük az alaplevet, rárakjuk a pulykamellet, lefedjük alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
Ezután levesszük a fóliát, a húsokat félrehúzzuk, hogy a zöldségek is kicsit meg tudjanak pirulni, és még 20 percet sütjük, de előtte leöntjük alóla a szaftot. A szaftot egy gyorsforralóban leredukáljuk, és ha megsült a hús, megkenjük vele, és friss petrezselyemmel tálaljuk.
Ha tetszett a tepsis pulykamell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!