Hirdetés

Tuti vasárnapi kaja: sajttal sonkával töltött csirke

Hozzávalók

2
személyre
2 csirkemellfilé
100 g serrano sonka
100 g vaj
20 g szardella
1 tk friss kakukkfű
50 g roquefort sajt
2 gerezd fokhagyma
1 csomag tortillachips
2 db tojás
50 g liszt
Hirdetés

Tuti vasárnapi kaja: sajttal sonkával töltött csirke

Csak egy egyszerű sajttal és sonkával töltött csirkemell rántva de mégis mennyire más mint amit eddig ettél. Új horizontok a komfort-konyha egén. Hurrá!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
2 csirkemellfilé
100 g serrano sonka
100 g vaj
20 g szardella
1 tk friss kakukkfű
50 g roquefort sajt
2 gerezd fokhagyma
1 csomag tortillachips
2 db tojás
50 g liszt

A csirkemelleket oldalt bevágjuk úgy hogy ne vágjuk ketté őket. Kihajtjuk és óvatosan kiklopfoljuk a húst. Enyhén sózzuk és borsozzuk. A vajat kikeverjük szardellával és a fokhagymával, majd megkenjük a húsok felső oldalát vele, bőven teszünk rá a serrano sonkából és mehet rá egy nagy adag roquefort is. Néhány szál kakukkfű és kész is. Ekkor félbehajtjuk őket és hogy biztosan egyben maradjanak a sütés közben, óvatosan megtűzzük néhány fogpiszkálóval. A tortillachipset lezúzzuk aprítógépben vagy mozsárban: ez lesz a hús bundája. A szokásos módon panírozunk: liszt, tojás és a chipsmorzsa, majd irány a serpenyőben előmelegített 170 fokos olaj és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások