Itt is igaz, hogy egy krém házilag elkészítve százszor finomabb, mint bármilyen bolti cucc, szóval menjetek rá ezekre a receptekre ha jót akartok.
Egyszerű házi tepertőkrém
Bár a tepertőnek nekieshettek csak úgy magában is, egy kevés (jó sok) sózott hagyma társaságában, de ha kibírjátok, hogy nem faljátok fel azonnal, érdemes krém formájában is kipróbálni, legalább egyszer. A puha vajtól tökéletesen krémes lesz, konkrétan szétolvad majd a szátokban!
Házi körözött
Egy igazi alapkaja, amit illik jól elkészíteni, nem? Persze ahány ház, annyiféleképpen tud készülni, de a lényeg, hogy igazán ízletes legyen. Nálunk egy kevéske juhtúró is kerül bele, ami csavar egyet az ízén, de a klasszikus fűszerek és a hagyma itt sem hiányozhat belőle.
Retró tojáskrém
Én, mondjuk, ismerek olyat, aki nem szereti, DE ettől ez még egy igazi közönségkedvenc kaja! 😀 Rengeteg főtt tojás, majonéz, puha vajacska, fűszerek és néhány szál újhagyma szükségeltetik csak a tojáskrémes boldogsághoz. Mint a legtöbb krémnek úgy általában, ennek is jól áll, ha áll a hűtőben néhány órát, hogy, ahogy mondani szokták, jól összeérjenek az ízek. 🙂
Házi hummusz egyszerűen
Ma már itthon is közkedvelt a Közel-Kelet kedvenc mártogatósa, a hummusz, vagy más néven csicseriborsókrém. Ezen egy percig nincs mit csodálkozni, hiszen a gazdag, krémes textúra és az izgalmas ízek felérnek egy ízutazással. Ha az alapváltozat már jól megy, akkor kedvetekre variálhatjátok bármilyen fűszerrel, zöldséggel, például céklával, sütőtökkel, avokádóval vagy spenóttal.
Baba ganoush, a legtutibb padlizsánkrém
Ha létezik jó cucc ezen a világon, akkor a füstös padlizsánkrém mindenképpen az. Egyszerűen képtelenség leállni vele, annyira krémes és lágy az egész.
+ 1: Házi túrókrém
Mondjuk, ezt nem annyira kenegetni, mint inkább kanalazni szoktuk, de ettől még krém. 😀 És brutál jó! Dobjátok el azonnal a bolti változatot, mert ez ezerszer jobb.
Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!