Vegán gulyásleves szejtánnal
A gulyásleves vitán felül a magyar gasztronómia egyik leghíresebb étele, amiért emberemlékezet óta érkeznek hozzánk a turisták. Bár a szejtánnal készült verzió sokkal hamarabb elkészül, mint a marhahúsos, igazából nem látjuk akadályát annak, miért ne készülhetne ugyanúgy bográcsban. Ha hely és idő engedi, rakjátok meg azt a tüzet!
Vegán brassói
Miután áttértem a húsmentes étkezésre, a nagymamám brassóija volt az a dolog, amiért talán a legtovább vérzett a szívem. Éppen ezért a szerkesztőség tagjai közül biztosan én voltam a legizgatottabb ennek a forgatásnak a napján, mert alig vártam, hogy visszatérjen az életembe a brassói. Ennél a receptnél arra figyeljetek, hogy a szójából alaposan nyomjátok ki a vizet, nehogy egy szivacsos állagú “húst” kapjatok!
Spenótos-csicseriborsós tikka masala
Aki szereti az intenzív, karakteres ízeket, az egy percet se késlekedjen tovább ennek a receptnek a kipróbálásával. Eszméletlenül könnyű az elkészítése, mégis egy nagyon fullos kaja lesz a jutalom, amiből könnyedén csinálhattok nagyobb adagot is, így a másnapi ebédet is letudhatjátok. Azt mondtuk már, hogy gluténmentes is?
Vegán túrógombóc
A túró valószínűleg az egyik legtutibb dolog, amit a világnak adtunk (a pálinka után…), a vegán étrendbe azonban sajnos nem illeszthető be. Túrógombóc nélkül viszont nem érdemes élni, így minden erőnkkel azon voltunk, hogy valahogy mégiscsak elkészítsük. Ha hiszitek, ha nem, a köles volt a megoldás a problémára. Egészen megdöbbentünk, hogy mennyire hozza a megszokott textúrát!
Vegán vadas zöldségpürével és zsemlegombóccal
Ez a recept bizonyíték arra, hogy ma már minden, de tényleg MINDEN megvalósítható vegán módon. A zöldségpüré már önmagában díjakat érdemelne, hát még a gombócok! Ha a húsevő haverok azt gondolják, hogy egy növényi étel nem lehet finom vagy mutatós, pláne nem egyszerre a kettő, akkor legközelebb ezzel várd őket.
Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!