Hozzávalók
- 3 db túrós batyu
- 3 db tojás
- 2 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30+20 g vaj
- 1 db citrom
- 1 ek zsemlemorzsa
- 150 ml tej
- 1 ek tejföl
- 1 ek mazsola
- 150 g áfonya
- 5 ek áfonyalekvár
Áfonyás túrós batyu felfújt
Hozzávalók
- 3 db túrós batyu
- 3 db tojás
- 2 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30+20 g vaj
- 1 db citrom
- 1 ek zsemlemorzsa
- 150 ml tej
- 1 ek tejföl
- 1 ek mazsola
- 150 g áfonya
- 5 ek áfonyalekvár
Fotó: Fördős Peti
A friss túrós batyukat közepes darabokra vágjuk. A szétválasztott tojások fehérjéből, a cukor felével laza habot verünk. A sárgájához adjuk a cukor másik felét és 30 g lágy vajat, és habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tejet, a citrom reszelt héját, a mazsolát és a fehérjéből vert habot. Ezt az egészet összekeverjük az előkészített batyukkal, majd picit várjunk hogy megszívja magát az édes krémmel. A kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe egyenletesen eloszlatjuk a masszát, a közepére kanalazzuk az áfonyalekvárt és megszórjuk friss áfonyával. 180 fokos sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.