Hozzávalók
- 215 g alma
- 50 g porcukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 250 g finomliszt
- 100 g barna cukor
- 7 g sütőpor
- 1 csipet só
- 100 ml étolaj
- 120 ml tej
- 2 db tojás
- 1 tk vaníliaaroma
Almás muffin
Hozzávalók
- 215 g alma
- 50 g porcukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 250 g finomliszt
- 100 g barna cukor
- 7 g sütőpor
- 1 csipet só
- 100 ml étolaj
- 120 ml tej
- 2 db tojás
- 1 tk vaníliaaroma
Az almás muffin elkészítéséhez az almát megpucoljuk, 0,5 cm-es kockákra vágjuk és megszórjuk a porcukorral és fahéjjal. 5-6 perc múlva leöntjük róla a levet, amit eresztett.
A lisztet, a barna cukrot, a sütőport és a sót elkeverjük egy keverőtálban, egy másikban pedig az olajat, a tejet, a tojásokat és a vaníliaaromát is összedolgozzuk.
A száraz keveréket beleszitáljuk a tojásos-tejes mixbe, csomómentesre keverjük a muffintésztát, majd beleforgatjuk az almakockákat is. A tésztát muffinkapszlikkal bélelt sütőformába adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt készre sütjük.
Fapálcikával tudjuk ellenőrizni, hogy megsült-e a muffin. Ha beleszúrjuk a sütibe és tisztán jön ki, akkor a tészta teljesen átsült. Fogyasztás előtt minimum 15-20 percig pihentetjük a muffinokat.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 22-25 perc
- Pihentetés: 20 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!