Hirdetés

Brutálisan finom baklava tekercsek

Hozzávalók

1
32x15 cm-es tepsihez:

A rétegeléshez:

12 db réteslap
300 g olvasztott vaj

A szóráshoz:

150 g dió
150 g pisztácia
150 g mandula
120 g cukor
1 tk őrölt fahéj

A sziruphoz:

280 ml víz
250 g cukor
3 - 4 fahéjrúd
100 g méz
1 narancs leve

A díszítéshez:

aprított dió és pisztácia
Hirdetés

Brutálisan finom baklava tekercsek

A baklavát szerintünk nem kell senkinek bemutatnunk, de minden bizonnyal ez a világ egyik legkiadósabb desszertje. Most Nóri kicsit továbbgondolta az alapreceptet és összedobott egy naggggyon durva tepsis változatot. Nézzétek! ;)
Hirdetés

Hozzávalók

1
32x15 cm-es tepsihez:

A rétegeléshez:

12 db réteslap
300 g olvasztott vaj

A szóráshoz:

150 g dió
150 g pisztácia
150 g mandula
120 g cukor
1 tk őrölt fahéj

A sziruphoz:

280 ml víz
250 g cukor
3 - 4 fahéjrúd
100 g méz
1 narancs leve

A díszítéshez:

aprított dió és pisztácia

A sziruphoz mindent egy lábasba rakunk, felforraljuk és közepes lángon hagyjuk gyöngyözni kb. 10 percig. A szóráshoz a magokat, cukrot és mandulát egy aprítóba dobjuk és durvára zúzzuk. A réteslapokból hármat egymásra helyezünk, úgy, hogy mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal. A harmadik lapra is jön kevés vaj, megszórjuk a cukros-magos keverékkel, majd félbevágjuk.

A hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük mindkét cukros réteslapot, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk és egy enyhén kivajazott tepsibe rakosgatjuk őket, viszonylag szorosan egymás mellé. A maradék réteslapokat is hármasával, ugyanígy elkészítjük. Mikor tele lett a tepsi a kis baklavatekercsekkel, 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk őket kb. 35-40 percre és még melegen lelocsoljuk a cukorsziruppal. Az aprított pisztáciával és dióval megszórjuk őket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások