Hirdetés

Életed legjobb kenyérpudingja whiskey-vel és karamell szósszal

Hozzávalók

6
db szufléformához
+

A kenyérpudinghoz

Hozzávaló kipipálva
1 marék mazsola
Hozzávaló kipipálva
5 cl Jameson ír whiskey
Hozzávaló kipipálva
400 ml tej
Hozzávaló kipipálva
1 db lime reszelt héja
Hozzávaló kipipálva
1 nagy tk fahéj
Hozzávaló kipipálva
1 db vaníliarúd
Hozzávaló kipipálva
5 cl whiskey
Hozzávaló kipipálva
3 db tojás
Hozzávaló kipipálva
100 g barnacukor
Hozzávaló kipipálva
500 g kenyér

a tetejére egy marék szeletelt mandula

A karamellöntethez

Hozzávaló kipipálva
60 g cukor
Hozzávaló kipipálva
150 ml meleg tejszín
Hozzávaló kipipálva
5 cl whiskey
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Életed legjobb kenyérpudingja whiskey-vel és karamell szósszal

Imádjuk a kenyérpudingokat, mert ez a műfaj perfekt választás arra az esetre, ha ránk tör az édesség inger és kevés melóval szeretnénk valami finomat összedobni. Kenyérpuding és kenyérpuding között is lehet persze nagy eltérés, vannak puritán változatok és itt van ez az igazi nehézfiú whiskeyvel és karamell szósszal: zseniális lesz, odáig lesztek érte!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6
db szufléformához
+

A kenyérpudinghoz

Hozzávaló kipipálva
1 marék mazsola
Hozzávaló kipipálva
5 cl Jameson ír whiskey
Hozzávaló kipipálva
400 ml tej
Hozzávaló kipipálva
1 db lime reszelt héja
Hozzávaló kipipálva
1 nagy tk fahéj
Hozzávaló kipipálva
1 db vaníliarúd
Hozzávaló kipipálva
5 cl whiskey
Hozzávaló kipipálva
3 db tojás
Hozzávaló kipipálva
100 g barnacukor
Hozzávaló kipipálva
500 g kenyér

a tetejére egy marék szeletelt mandula

A karamellöntethez

Hozzávaló kipipálva
60 g cukor
Hozzávaló kipipálva
150 ml meleg tejszín
Hozzávaló kipipálva
5 cl whiskey
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A mazsolát leöntjük a whiskeyvel és félrerakjuk. A tejet felmelegítjük a lime reszelt héjával és a fahéjjal. A vaníliarúd magját kikapargatjuk, belerakjuk a tejbe a héjjal együtt, hozzáöntjük a whiskeyt és kissé felforraljuk. A tojásokat és a barna cukrot habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejhez. A kenyeret kis kockákra vágjuk. A felét beledobáljuk a szufléformákba, rászórjuk a mazsolát, ráöntögetjük a sodó felét, aztán rétegezzük a maradék kenyérkockákkal és meglocsoljuk a maradék sodóval is. Az öntethez karamellizáljuk a cukrot majd felöntjük a forró tejszínnel. Átkevergetjük, majd mehet hozzá a whiskey. Megvárjuk míg szép selymes öntetet kapunk és meglocsoljuk vele a kenyérpudingokat. Megszórjuk szeletelt mandulával és a formákat egy nagyobb tepsibe rakjuk, amelyet előtte negyedig töltöttünk vízzel. 160 fokos sütőben gőzöljük őket 30 percig.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?