Ha karácsonyra valamilyen gasztroajándékon töritek a fejeteket, akkor a kekszek, krémek, sütik mellett ezt a karamellát is vegyétek fel a listára! Igaz egy órácskát kb. ott kell állni a tűzhely mellett, de elég csak néha átkeverni az alapot, hogy ne égjen le. Utána pedig már csomagolhatjátok is a házi karamellákat szép ajándékzacskókba.
Minden hozzávalót egy magasabb falú edénybe rakunk és először közepes, majd alacsonyabb lángon, időnként átkevergetve kb. 1 órán keresztül főzzük az alapot. Szép lassan elkezd majd karamellizálódni és sűrűsödni.
Amikor már sűrűbb, arany karamellszínű a krém, egy kb. 15×10 cm-es, sütőpapírral borított formába öntjük. Megvárjuk, míg kihűl, majd éles késsel felvágjuk, vagy kézzel rusztikus darabokra tördeljük a karamellát.
A receptek mentéséhez, illetve a hozzávalók növeléséhez és csökkentéséhez be kell lépned az oldalra, vagy regisztrálnod kell, ha még nem hoztál létre profilt.
Ha a Bejelentkezés Facebookkal gombra kattintasz, és még nem vagy Street Kitchen felhasználó, rendszerünk regisztrálni fog, Te pedig ezzel elfogadod a Street Kitchen szerződéses feltételeit és adatvédelmi szabályzatát.
Hozzáadom a bevásárlólistámhoz.
Válassz az eddigi listáid közül, vagy hozz létre újat, hogy hozzáadd a/az
receptet egy összesített bevásárló listához.