Hirdetés

Isteni őszi süti: körtés frangipane

Hozzávalók

egy
24
cm átmérőjű piteformához:

A tésztához:

160 g liszt
25 g kakaópor
40 ml tejföl
1 tojássárgája
90 g hideg, kockákra vágott vaj
60 g porcukor
1 csipet só

A töltelékhez:

150 g vaj
110 g cukor
2 tojás
1 tojássárgája
150 g mandulaliszt
3 körte
kevés cukor a szóráshoz
Hirdetés

Isteni őszi süti: körtés frangipane

Ez a süti pikk-pakk elkészíthető, ráadásul isteni finom. A kakaós pitetésztába mandulás vajas krém és szeletelt körte került, de más gyümölccsel is kipróbálhatjátok. Nekünk ősszel, még a szilvás változat a nagy kedvencünk. ;)
Hirdetés

Hozzávalók

egy
24
cm átmérőjű piteformához:

A tésztához:

160 g liszt
25 g kakaópor
40 ml tejföl
1 tojássárgája
90 g hideg, kockákra vágott vaj
60 g porcukor
1 csipet só

A töltelékhez:

150 g vaj
110 g cukor
2 tojás
1 tojássárgája
150 g mandulaliszt
3 körte
kevés cukor a szóráshoz

A tésztához összekeverjük a hozzávalókat, lehetőleg géppel, vagy kézzel, de jó gyorsan, ugyanis ha túl sokat gyúrjuk, a kezünk melege felmelegíti a vajat és nem lesz olyan omlós a tészta. Amikor összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe dobjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, belerakjuk a formába, megszurkáljuk az alját, a felesleges részeket levágjuk, alufóliát rakunk bele és beleöntünk egy adag száraz babot vagy lencsét. 180 fokos sütőben “vakon” sütjük  kb. 8 percig, majd 4-5 percig a bab és alufólia nélkül.

A krémhez a vajat, cukrot, a tojást és tojássárgáját a mandulaliszttel összekeverjük és az elősütött tésztába öntjük. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk és kicsit egymáson elcsúsztatva a mandulás krémre rakjuk. Visszatoljuk a 180 fokos sütőbe és aranybarnára sütjük, kb. 25 perc alatt.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások