Hozzávalók
A tésztához:
- 160 g liszt
- 25 g kakaópor
- 40 ml tejföl
- 1 db tojássárgája
- 90 g hideg, kockákra vágott vaj
- 60 g porcukor
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 150 g vaj
- 110 g cukor
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 150 g mandulaliszt
- 3 db körte
- kevés cukor a szóráshoz
Hozzávalók
A tésztához:
- 160 g liszt
- 25 g kakaópor
- 40 ml tejföl
- 1 db tojássárgája
- 90 g hideg, kockákra vágott vaj
- 60 g porcukor
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 150 g vaj
- 110 g cukor
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 150 g mandulaliszt
- 3 db körte
- kevés cukor a szóráshoz
A tésztához összekeverjük a hozzávalókat, lehetőleg géppel, vagy kézzel, de jó gyorsan, ugyanis ha túl sokat gyúrjuk, a kezünk melege felmelegíti a vajat és nem lesz olyan omlós a tészta. Amikor összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe dobjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, belerakjuk a formába, megszurkáljuk az alját, a felesleges részeket levágjuk, alufóliát rakunk bele és beleöntünk egy adag száraz babot vagy lencsét. 180 fokos sütőben “vakon” sütjük kb. 8 percig, majd 4-5 percig a bab és alufólia nélkül.
A krémhez a vajat, cukrot, a tojást és tojássárgáját a mandulaliszttel összekeverjük és az elősütött tésztába öntjük. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk és kicsit egymáson elcsúsztatva a mandulás krémre rakjuk. Visszatoljuk a 180 fokos sütőbe és aranybarnára sütjük, kb. 25 perc alatt.