Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Katalán krém

Hozzávalók

3 - 4
tálkához
+
620 ml tej
5 db tojássárgája
90 g cukor
1 db narancs reszelt héja
1 db vaníliarúd
2 db fahéjrúd
2 ek étkezési keményítő
kristálycukor a tetejére
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Katalán krém

Felmerülhet a kérdés, hogy mi a különbség a katalán krém és a creme brulee között. Ízre, kinézetre és állagra is egészen hasonlóak egymáshoz, mégis van különbség. Míg a katalánok édessége főzött, fűszeresebb krém, a creme brulee-t vízgőzben kell sütni, és a alapjáraton nem tartalmaz se fahéjat, se narancshéjat. Maradjunk annyiban, hogy mindkettő őrülten finom.
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
tálkához
+
620 ml tej
5 db tojássárgája
90 g cukor
1 db narancs reszelt héja
1 db vaníliarúd
2 db fahéjrúd
2 ek étkezési keményítő
kristálycukor a tetejére
Bevásárlólistához adom

A tojássárgájákat elkeverjük a cukorral, a reszelt narancshéjjal, a vaníliarúd kikapart magjaival és a keményítővel, majd folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük a tejet. Beledobjuk a fahéjat és magát a vaníliarudat is, és folyamatos keverés mellett, közepes lángon besűrítjük.

Mikor már sima, puding állagú, kivesszük a fahéjat és a vaníliarudat, és a krémet elosztjuk a tálkákban. Hűtőbe rakjuk amíg megdermed, majd megszórjuk kristálycukorral, és szakácsfáklyával karamellizáljuk a tetejüket.

Katalán krém

 

Ha tetszett a katalán krém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások