Hozzávalók
A piskótához:
- 340 g cukor
- 230 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 ek vaníliás cukor
- 4 db tojássárgája
- 250 ml tej
- 320 g finomliszt
- 100 g mandulaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 6 db tojásfehérje
A piskótarétegek közé:
- 3 púpozott ek meggylekvár
A krémhez:
- 250 g szobahőmérsékletű vaj
- 500 g mascarpone
- 4 ek porcukor
- 1 - 2 ek meggylekvár
A legkrémesebb meggyes márványtorta
Hozzávalók
A piskótához:
- 340 g cukor
- 230 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 ek vaníliás cukor
- 4 db tojássárgája
- 250 ml tej
- 320 g finomliszt
- 100 g mandulaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 6 db tojásfehérje
A piskótarétegek közé:
- 3 púpozott ek meggylekvár
A krémhez:
- 250 g szobahőmérsékletű vaj
- 500 g mascarpone
- 4 ek porcukor
- 1 - 2 ek meggylekvár
A piskótához a cukrot habosra keverjük a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, tojássárgájákat, tejet és alaposan összekeverjük. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és mandulaliszttel. A tojásfehérjéket habbá verjük és a 2-3 lépésben, a lisztes keverékkel együtt, óvatosan a tésztához forgatjuk. 3 db 18 cm átmérőjű formába (használhatunk 2 db 24-cm-es formát is) osztjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb.
35 perc alatt, tűpróbáig sütjük a tésztát. A kihűlt piskótákat kivesszük a formákból és kettévágjuk őket. Mindhárom piskóta vágott felületét megkenjük 1-1 nagy evőkanál meggylekvárral és újra összeborítjuk őket. A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a mascarponét. Megkenünk vele 1 piskótalapot, erre jön a másik, megint krém, majd újra piskóta. A maradék krémmel bekenjük a torta szélét és tetejét és a meggylekvárral kicsit márványosra mintázzuk.