Hirdetés
Karácsonyi menü

Pekándiós szelet

Hozzávalók

1
20 x 25 cm nagyságú tepsihez
+

A tésztához

250 g liszt
1 csipet só
1 ek cukor
150 g puha vaj
1 db tojás

A diós réteghez

60 ml méz
60 ml juharszirup
100 g vaj
50 ml tejszín
1 tk vaníliakivonat
2 db tojás
250 g pekándió
durva szemű tengeri só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pekándiós szelet

Viszonylag gyors, brutál finom süti! Megsüthetitek sima dióból is, de pekánnal az igazi! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1
20 x 25 cm nagyságú tepsihez
+

A tésztához

250 g liszt
1 csipet só
1 ek cukor
150 g puha vaj
1 db tojás

A diós réteghez

60 ml méz
60 ml juharszirup
100 g vaj
50 ml tejszín
1 tk vaníliakivonat
2 db tojás
250 g pekándió
durva szemű tengeri só
Bevásárlólistához adom

A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, elmorzsoljuk a vajjal. Belekeverjük a tojás, összegyúrjuk, és egy sodrófával akkora téglalapot nyújtunk, amekkora a tepsi. Sütőpapírral kibéleljük, és belerakjuk a tésztát. Picit megszurkáljuk fogpiszkálóval, és 180 fokos sütőben sütjük 5 percig. 

Pekándiós szelet

Közben megcsináljuk a diós réteget. A pekándió, a só és a tojás kivételével a hozzávalókat egy serpenyőben összemelegítjük. Ha már kicsit rotyog, elzárjuk, és hagyjuk 2-3 percet hűlni. Egy keverőtálban felverjük a tojást, és fokozatosan hozzácsorgatjuk a vajas keveréket. Durvára aprítjuk a diót, és ezt is beleszórjuk. Összeforgajtuk, és az elősütött tésztára öntjük. Visszarakjuk a sütőbe további 25 percre. Ha megsült, kivesszük és kihűtjük. Kockákra vágva, egy csipet tengeri sóval megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a pekándiós szelet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások