Hozzávalók
- 400 g csuszatészta
- 80 g vaj
- 4 db tojás
- 150 g cukor
- ½ db citrom héja
- 200 ml tejföl
- 25 g vaníliás cukor
A rétegezéshez
- 160 g darált mák
- 80 g cukor
- 4 ek baracklekvár
A tepsi kikenéséhez
- 1 ek vaj
- 1 marék zsemlemorzsa
A tálaláshoz
- porcukor
Pozsonyi kocka
Hozzávalók
- 400 g csuszatészta
- 80 g vaj
- 4 db tojás
- 150 g cukor
- ½ db citrom héja
- 200 ml tejföl
- 25 g vaníliás cukor
A rétegezéshez
- 160 g darált mák
- 80 g cukor
- 4 ek baracklekvár
A tepsi kikenéséhez
- 1 ek vaj
- 1 marék zsemlemorzsa
A tálaláshoz
- porcukor
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd hozzákeverjük a vajat, hogy ne tapadjon össze. A tojásokat kettéválasztjuk. A cukor egyik felével habbá verjük a fehérjét, majd egy másik tálban a sárgájákat is kihabosítjuk a cukor másik felével, a citromhéjjal, a tejföllel és a vaníliás cukorral. A tésztát összekeverjük a tojássárgájás keverékkel, majd beleforgatjuk a fehérjehabot is.
A tepsit kikenjük a vajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával és belesimítjuk a tészta felét. Megszórjuk a mákkal elkevert cukorral, elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével. 185 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük a sütit, hagyjuk 15 percig pihenni, majd porcukorral megszórjuk és szeletelhetjük is.
Ha tetszett a pozsonyi kocka receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!