Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 dl olaj
- ½ csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- só
A karamellszószhoz
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 tk só
Az almatetőhöz
- 1 db Jonagold alma
A tálaláshoz
- 200 g mascarpone
Sós karamellás fordított almás pite
Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 dl olaj
- ½ csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- só
A karamellszószhoz
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 tk só
Az almatetőhöz
- 1 db Jonagold alma
A tálaláshoz
- 200 g mascarpone
A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, és csomómentesre dolgozzuk a kapott masszát. A sütőport és a lisztet összekeverjük, és felváltva a tejjel, kisebb mennyiségeket adagolunk a meglévő masszánkba, hozzáadva a vaníliamagokat és a sót is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fellazítjuk vele a kevert tésztánkat.
A karamellszószhoz a cukrot alacsony hőfokon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük. Sózzuk, és hagyjuk kicsit hűlni.
Az almát alaposan megmossuk, kicsumázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
A tortaforma aljára öntjük a karamellszósz felét, majd legyezőszerűen elterítjük rajta az almacikkeket. A maradék karamellszósszal is leöntjük, majd elegyengetjük rajta a tésztát. Ügyeljünk, hogy olyan tortaformát válasszunk, ami rendesen zár, hogy sülés közben ne csöpögjön a sütőnk belsejébe a karamell! 180 fokon 40 percig sütjük a pitét. Hideg mascarponéval tálaljuk.
Ha tetszett a pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!