Hirdetés
Instant

Borjúcombbal és érlelt sonkával felturbózott saláta

Hozzávalók

A húshoz

3 gerezd fokhagyma
frissen őrölt feketebors
2 tk mustár
½ kg borjú comb
2+1 ek olívaolaj

A salátáhzoz

20 dkg kenyér
15 dkg friss vagy szárított füge
½ dl száraz fehérbor
15 dkg (helyi) kecskesajt (keményebb, zsíros fajta)
10 dkg bébi mángold (vagy más salátalevél)
pár szelet érlelt sonka

A salátaöntethez

1 ág rozmaring
4 - 5 levél zsálya
1 tk morzsolt levendula
½ db citrom leve
4 - 5 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Borjúcombbal és érlelt sonkával felturbózott saláta

Íme a befejező része a 3 részes minisorozatunknak, melyben bemutatunk 3 olyan kaját, amit érdemes a horvátországi nyaralás alatt összedobni. A brutál csevap spagetti és a serpenyős aranydurbincs után most jön egy borjúcombbal és helyi érlelt sonkával felturbózott saláta. Iszonyú finom lett, nézzétek a videót!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

A húshoz

3 gerezd fokhagyma
frissen őrölt feketebors
2 tk mustár
½ kg borjú comb
2+1 ek olívaolaj

A salátáhzoz

20 dkg kenyér
15 dkg friss vagy szárított füge
½ dl száraz fehérbor
15 dkg (helyi) kecskesajt (keményebb, zsíros fajta)
10 dkg bébi mángold (vagy más salátalevél)
pár szelet érlelt sonka

A salátaöntethez

1 ág rozmaring
4 - 5 levél zsálya
1 tk morzsolt levendula
½ db citrom leve
4 - 5 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A fokhagymát 1/2 tk durva szemű sóval mozsárba teszem és pépesre zúzom. 2 tk mustárral jól elkeverem és ezzel a pasztával bekenem a húst, amit előtte sóztam, borsoztam. Egy srepenyőben felforrósítok 2 ek olívaolajat, ráteszem a húst és mindkét oldalán pirosra sütöm. Alufóliába tekerem és félreteszem.

 IMG_9713.jpg

A kenyeret felkockázom és a serepenyőbe dobom, amiben eddig a hús sült. Jól lepirítom. Nagy salátás tálba teszem. A srepenyőbe teszem a felkockázott szárított fügét (ha frisset használtok, azt csak a végén keverjétek a salátához, nem kell pirítani), felöntöm 1 ek olívaolajjal és 1/2 dl fehér borral. Jól beforralom, amíg az alkohol elpárolog és a füge megpuhul. Rádobom a felkockázott sajtot és éppen csak egy kicsit átpirítom. Egyből összeforgatom a pirított kenyérrel. Adok hozzá egy kevés bébi mángoldot.

IMG_9731.jpg

Az öntethez a korábban hasznélt mozsárba teszem a zöldfűszereket, belefacsarom a citrom levét, adok hozzá aolívaolajat, sózom, borsozom és jól összedolgozom, hogy krémes legyen. Összeforgatom a salátával. Teszek bele pár szelet érlelt sonkát és rádobom a csíkokra vágott húst.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások