Hozzávalók
- 500 g csirke felsőcomb
- 3 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g paradicsom
- 2 tk sűrített paradicsom
- 400 g krumpli
- 400 ml víz
- 2 nagy cukkini
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 - 2 tk balzsamecet
- 30 g parmezán
Csirkés giambotta
Hozzávalók
- 500 g csirke felsőcomb
- 3 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g paradicsom
- 2 tk sűrített paradicsom
- 400 g krumpli
- 400 ml víz
- 2 nagy cukkini
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 - 2 tk balzsamecet
- 30 g parmezán
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és egy nagy lábasban az olajon, oldalanként 3-3 perc alatt, közepes hőfokon lepirítjuk, majd kivesszük. Ugyanabban a serpenyőben megpároljuk az apróra vágott fokhagymát. Rádobjuk a kis kockákra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és ha összeesett a paradicsom akkor rárakjuk a sűrített paradicsomot. Belekeverjük az apróra vágott krumplit és pár perc pirítás után felöntjük a vízzel.
Ha felforrt, levesszük alacsonyra a lángot és visszarakjuk a combokat. Lefedjük és 20 perc után belerakjuk a kockákra vágott cukkinit. Addig rotyogtatjuk tovább, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ha kész, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, ecetet és belereszeljük a parmezánt. Friss kenyérrel vagy csak önmagában tálaljuk.
Ha tetszett a csirkés giambotta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!