A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 3 ek olaj
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet szerecsendió
- 1 tk őrölt kardamom
- 1 tk őrölt mustármag
- 2 tk görögszéna
- ½ tk őrölt római kömény
- 1 tk kurkuma
- 1 tk őrölt koriander
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cikk sóban eltett citrom héja
- 1 db paradicsom
- 1 marék fekete olajbogyó (magozott)
- 1 db piros chili
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 200 g bulgur
- 400 ml víz
- 1 csokor friss petrezselyem (durvára vágva)
- 50 g vaj
- 1 db narancs
Észak-Afrika legjobb kajája: tagine-ban készült csirke
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 3 ek olaj
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet szerecsendió
- 1 tk őrölt kardamom
- 1 tk őrölt mustármag
- 2 tk görögszéna
- ½ tk őrölt római kömény
- 1 tk kurkuma
- 1 tk őrölt koriander
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cikk sóban eltett citrom héja
- 1 db paradicsom
- 1 marék fekete olajbogyó (magozott)
- 1 db piros chili
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 200 g bulgur
- 400 ml víz
- 1 csokor friss petrezselyem (durvára vágva)
- 50 g vaj
- 1 db narancs
Az olajon elkezdjük pirítani a felkockázott csirkemellet, rászórjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát, a felaprított, sóban eltett citrom héját, a felkockázott paradicsomot, az olajbogyót, egy kevés chilit és a csicseriborsót. Az egészet jól összeforgatjuk.
Hozzáadjuk a bulgurt és a vizet, megszórjuk petrezselyemmel, és lefedve 15 perc alatt megpároljuk. A legvégén belerakjuk a vajat, egy narancs héját, a felének a levét, és kész is.
Ha tetszett a tagine-ban készült csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!