Hozzávalók
- 1 kg édesburgonya
- 4 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g csirkemellfilé
- só, bors
- 300 g koktélparadicsom
- 1 marék friss bazsalikom
- 200 g feta
Fetával és csirkével töltött édesburgonya
Hozzávalók
- 1 kg édesburgonya
- 4 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g csirkemellfilé
- só, bors
- 300 g koktélparadicsom
- 1 marék friss bazsalikom
- 200 g feta
Az édesburgonyákat alaposan megmossuk, kicsit megszurkáljuk, majd mikróban 10 perc alatt “előfőzzük” őket. (Aki nem akarja mikrózni, az 160 fokos sütőben, 40 perc alatt is megsütheti a krumplikat.)
A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, és 2 kanál olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, amit sózunk, borsozunk és jól megpirítjuk. Hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomokat, amit addig főzünk, míg egy kicsit megszottyad, de még nem esik szét.
Rászórjuk a durvára vágott bazsalikomot, egyszer átkeverjük és elzárjuk a lángot. A krumplikat hosszában végighasítjuk, majd a belsejüket megkenjük olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Megtöltjük a krumplikat a csirkemelles-paradicsomos töltelékkel, rámorzsoljuk a fetát és további 10 percre betoljuk a sütőbe.
Ha tetszett a töltött édesburgonya receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!