Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húshoz

1 kg sertésoldalas
olívaolaj
100 ml szójaszósz
200 ml fehérbor
4 - 5 ek méz
½ db narancs leve
2 - 3 gerezd szeletelt fokhagyma

A fűszerkeverékhez

4 - 5 db csillagánizs
1 tk édesköménymag
4 - 5 db szegfűszeg
1 tk őrölt fahéj
2 tk őrölt szecsuáni bors
6 - 7 szem bird’s eye chili
1 tk egész fekete bors

A körethez

7 - 8 levél kelkáposzta
só, bors
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 db kápia paprika
1 fej lila hagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kínai ötfűszeres sertésoldalas

Alig vártuk, hogy nyár legyen, és jobbnál jobb húsokat pakolhassunk a grillre! Most egy kínai ötfűszeres oldalast sütöttünk, csekkoljátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húshoz

1 kg sertésoldalas
olívaolaj
100 ml szójaszósz
200 ml fehérbor
4 - 5 ek méz
½ db narancs leve
2 - 3 gerezd szeletelt fokhagyma

A fűszerkeverékhez

4 - 5 db csillagánizs
1 tk édesköménymag
4 - 5 db szegfűszeg
1 tk őrölt fahéj
2 tk őrölt szecsuáni bors
6 - 7 szem bird’s eye chili
1 tk egész fekete bors

A körethez

7 - 8 levél kelkáposzta
só, bors
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 db kápia paprika
1 fej lila hagyma
Bevásárlólistához adom

A fűszereket egy alufóliába csomagoljuk és 3-4 percre rádobjuk a felmelegített grillre. Ezután leszedjük, kicsomagoljuk és egy mozsárban lezúzzuk.

Sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből a húst. Sózzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és körbepirítjuk a forró grillen. Ezután egy tepsibe szedjük, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Meglocsoljuk a szójaszósszal, egy kevés olajjal, a fehérborral, a mézzel, a narancs levével, és rádobjuk a fokhagymaszeleteket is. Összeforgatjuk, alufóliával lefedve rárakjuk a grillre, és 2 órát sütjük indirekt módon. Félidőben átforgatjuk és felöntjük egy kevés vízzel.

Közben a körethez a kelkáposztát sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és rányomjuk a fokhagymát. A paprikát elfelezzük, a lila hagymát 3-4 szeletre vágjuk. Feldobjuk őket a grillre, majd ha megpirultak, leszedjük, és nagyobb darabokra vágjuk.

Ha megsült a hús, kiszedjük a tepsiből és visszadobjuk a grillre egy percre pirítani. Az oldalast a salira tesszük, és készen is vagyunk vele.

Kínai ötfűszeres sertésoldalas

 

Ha tetszett a kínai ötfűszeres sertésoldalas receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások