A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A csirkéhez
- 400 g csirkemellfilé
- só, bors
- 300 g natúr kukoricapehely
A marinádhoz
- 300 g görög joghurt
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 ek szárított petrezselyem
- 1 ek szárított kakukkfű
- 2 ek méz
- 2 ek olívaolaj
A jalapenós salsához
- 4 db paradicsom (90 g/db)
- 4 db jalapeno paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
A fokhagymás mártogatóshoz
- 1 fej fokhagyma
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 250 g majonéz
- 1 db citrom
A tálaláshoz
- ½ csokor koriander
Kukoricapelyhes csirkemellcsíkok kétféle mártogatóssal
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A csirkéhez
- 400 g csirkemellfilé
- só, bors
- 300 g natúr kukoricapehely
A marinádhoz
- 300 g görög joghurt
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 ek szárított petrezselyem
- 1 ek szárított kakukkfű
- 2 ek méz
- 2 ek olívaolaj
A jalapenós salsához
- 4 db paradicsom (90 g/db)
- 4 db jalapeno paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
A fokhagymás mártogatóshoz
- 1 fej fokhagyma
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 250 g majonéz
- 1 db citrom
A tálaláshoz
- ½ csokor koriander
A kukoricapelyhes csirkemellcsíkok elkészítéséhez először a csirkét csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A marinád hozzávalóit összekeverjük egy tálban, és beleforgatjuk a csirkecsíkokat. Félretesszük és hagyjuk állni, közben pedig előkészítjük a mártogatós hozzávalóit.
A paradicsomokat félbevágjuk, kivágjuk a csumáját és egy tálba tesszük. A jalapenókat kettévágjuk, kiszedjük belőle a magokat, és mehetnek a paradicsomok mellé a fokhagymagerezdekkel együtt. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal.
Az egész fej fokhagyma végét levágjuk, sózzuk, borsozzuk, alufóliára helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, majd becsomagoljuk az egészet, mint egy kis csomagot.
A csirkét kivesszük a marinádból és durvára tört kukoricapehelybe forgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd mellé helyezzük a fokhagymacsomagot és a többi előkészített zöldséget. Az egész tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A fokhagymás mártogatóshoz összekeverjük a majonézt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, majd a fej fokhagymából kinyomjuk a megsült belsejét a majonézes szószba, és aprítóban simára dolgozzuk.
A csípős mártogatóshoz pedig a megsült paradicsomot, a jalapenót és a fokhagymát pépesítjük össze. Ízlés szerint még sózzuk, ha szükséges.
Végül tányérra szedjük a csirkét, és a kétféle mártogaóssal együtt, aprított korianderrel megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 35 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a kukoricapelyhes csirkemellcsíkok kétféle mártogatóssal recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!