Hozzávalók
A poblano chilis páchoz
- 4 db (kb. 50 g) szárított poblano chilipaprika
- 2 közepes paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 1 púpozott tk kakaópor
- Só, bors
A rucola pestohoz
- 60 g rucola
- 1 kis marék natúr hámozott mandula (vagy bármilyen olajos mag, ami van otthon)
- 6 cl olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db lime leve
- Só, bors
És még
- 50 dkg csirkecomb filé
- 8 db kisebb tortilla
- 10 dkg cheddar sajt
Poblano chilis quesadilla
Hozzávalók
A poblano chilis páchoz
- 4 db (kb. 50 g) szárított poblano chilipaprika
- 2 közepes paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 1 púpozott tk kakaópor
- Só, bors
A rucola pestohoz
- 60 g rucola
- 1 kis marék natúr hámozott mandula (vagy bármilyen olajos mag, ami van otthon)
- 6 cl olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db lime leve
- Só, bors
És még
- 50 dkg csirkecomb filé
- 8 db kisebb tortilla
- 10 dkg cheddar sajt
Elkészítjük a poblano chilis pácot: a chilik szárát és magjait eltávolítjuk (a magokat rakjátok el, jól jön az még máskor), és a paprikákat félbevágva, kiterítve egy száraz, forró serpenyőben pár percig pörköljük, míg illatozni nem kezdenek. Egy tálba dobjuk őket és meleg vízzel felöntve kb. 15 percig puhítjuk. A megpuhult paprikákat kifacsarjuk és egy aprítógépbe dobjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, fokhagymát, étolajat, kakaóport, végül jó alaposan sózzuk-borsozzuk.
Legyen a pác jó sós, hiszen ez ízesíti majd a csirkéket! Az egészet szép sima krémmé turmixoljuk és az így kapott pasztát ráöntjük a csirkecombokra, majd az egészet alaposan összeforgatjuk. Ha van időtök, hagyjátok hűtőben marinálódni 2-3 órát vagy akár egy éjszakát is. Ha nincs, süssétek meg rögtön grillrácsra pakolva, grill fokozaton a sütőben, vagy akár egy forró grill serpenyőben. Ha sütőben sütitek, egyszer forgassátok meg a combokat, hogy mindkét felük rendesen megpiruljon!
Ha kész a hús, jöhet a rucola-pesto: egy aprítógépbe dobáljatok bele minden hozzávalót és zúzzátok krémesre. Ennyi!
A quesadilla összeállításánál egy száraz, közepesen forró serpenyőbe dobjátok bele a tortillát, szórjátok meg reszelt cheddarral és csíkokra vágott chilis csirkével, kanalazzatok rá kevés rucola pestót és a tortillát félbe hajtva süssétek addig, míg a sajt belül el nem olvad, a tortilla pedig mindkét oldalán szépen megpirul. Azonnal faljátok fel még melegen!
A paprikákat köszönjük a Toldi Fűszernek!