Hozzávalók
A húsgolyókhoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g darált marhahús
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
A glazúrhoz
- 4 ek barna cukor
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek worcester szósz
- bors
- só
- 3 ek méz
- 1 db citrom reszelt héja
- 5 cl ír whiskey
Whiskey glazúros húsgolyók
Hozzávalók
A húsgolyókhoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g darált marhahús
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
A glazúrhoz
- 4 ek barna cukor
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek worcester szósz
- bors
- só
- 3 ek méz
- 1 db citrom reszelt héja
- 5 cl ír whiskey
A fokhagymát és petrezselymet apróra vágjuk. Hozzáadjuk a darált húshoz, sózzuk, borsozzuk és kézzel jól összegyúrjuk. A masszából kis gombócokat formázunk és egy forró serpenyőben, kevés olajon megsütjük őket. Kivesszük a húsgolyókat, majd a serpenyőben összekeverjük a barna cukrot, szójaszószt, worcester szószt, borsot, sót, mézet és citromhéjat, majd kevergetve karamellizáljuk. Felöntjük a whiskeyvel és hagyjuk picit besűrűsödni. Visszadobáljuk a mártásba a húsgolyókat, átkeverjük, hogy bevonja őket mindenhol a máz és már tálalhatjuk is.