Hirdetés

Horchata, a mexikóiak kedvenc itala

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
100 g mandula
100 g rizs
500 ml víz
3 rúd fahéj
½ db vaníliarúd
150 g sűrített tej
150 ml mandulatej
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Horchata, a mexikóiak kedvenc itala

Fellelhető némi különbség a mexikói és a spanyol hűsítő italok között. A spanyoloknál ez a “desszert” földimandulából (chufa) készül, a mexikóiak rizsből készítik, mi pedig kicsit kombináltuk az ízeket. Nagyon édes, jól behűtve kell fogyasztani és nagyjából mindenki imádja odakint. Itthon lehet, hogy kicsit megoszlóbbak a vélemények, de szerintünk szuper, édes hűsítő a meleg nyári napokon. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
100 g mandula
100 g rizs
500 ml víz
3 rúd fahéj
½ db vaníliarúd
150 g sűrített tej
150 ml mandulatej
Bevásárlólistához adom

A mandulát apróra vágjuk és a rizzsel, vízzel, fahéjjal és a kettévágott vaníliarúddal és a kikapart magjaival együtt egy kancsóba rakjuk, és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap kivesszük a fahéjat és a vaníliarudat, és alaposan leturmixoljuk.

Horchata

Többször átszűrjük, hogy ne maradjanak benne apró rizsdarabok, majd a mandulatejjel és sűrített tejjel újra átkeverjük és jól lehűtve, jégkockákkal ihatjuk is!

Ha tetszett a horchata receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások