Hozzávalók
A krémhez
- 100 g cukor
- 2 db tojás
- 500 g hideg mascarpone
- 1 ek vaníliaaroma
A meggyréteghez
- 450 g fagyaszott meggy
- 1 tk fahéj
- 2 ek cukor
- 2 tk keményítő
- 2 - 3 ek hideg víz
Az áztatáshoz
- 200 ml kávé
- 100 ml krémlikőr
- Az összeállításhoz
- 10 - 15 db babapiskóta
- cukrozatlan kakaópor
Hozzávalók
A krémhez
- 100 g cukor
- 2 db tojás
- 500 g hideg mascarpone
- 1 ek vaníliaaroma
A meggyréteghez
- 450 g fagyaszott meggy
- 1 tk fahéj
- 2 ek cukor
- 2 tk keményítő
- 2 - 3 ek hideg víz
Az áztatáshoz
- 200 ml kávé
- 100 ml krémlikőr
- Az összeállításhoz
- 10 - 15 db babapiskóta
- cukrozatlan kakaópor
A krémhez a tojást összekeverjük a cukorral, vízgőz felett megmelegítjük, majd átöntjük egy másik tálba, és fehéredésig habosítjuk. Külön edényben a mascarponét is kihabosítjuk, majd összekeverjük a kettőt, és hozzáadjuk a vaníliát is.
A meggyet a fahéjjal és a cukorral kb. 10 perc alatt összeforraljuk egy gyorsforralóban. Közben a keményítőt egy kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, ezt is a meggyhez öntjük, majd 1-2 perc alatt sűrűre forraljuk, elzárjuk, és hagyjuk kihűlni.
A kávéban elkeverjük a krémlikőrt, ezután pedig összeállítjuk a tiramisut: a poharak aljára rakunk 2-3 db, kávéba áztatott babapiskótát, erre jöhet 1-2 evőkanál meggyragu, 2-3 evőkanálnyi mascarponés krém, majd egy kevés kakaópor. Ezután megismételjük a rétegeket: babapiskóta, meggyragu, mascarpone, végül pedig kakaóporral fejezzük be, és egy kevés meggyragut is tehetünk a tetejére. Ezután legalább fél órára a hűtőbe tesszük, de jót tesz neki, ha pár órát pihen.
Ha tetszett a fekete-erdő tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!