Hirdetés
Green Kitchen

Gesztenyés cordon bleu

Hozzávalók

4
főre
+
50 g vaj
150 g liszt
160 ml tej
1 mk mustár
4 db csirkemell (6-800 g)
só, bors
100 g fekete-erdei sonka
200 g főtt gesztenye
100 g gouda vagy más, könnyen olvadó sajt
100 g zsemlemorzsa
100 g liszt
3 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gesztenyés cordon bleu

Nemcsak a sült gesztenyét érdemes azon melegében megenni, hanem ezt a télre hangolt cordon bleu-t is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
50 g vaj
150 g liszt
160 ml tej
1 mk mustár
4 db csirkemell (6-800 g)
só, bors
100 g fekete-erdei sonka
200 g főtt gesztenye
100 g gouda vagy más, könnyen olvadó sajt
100 g zsemlemorzsa
100 g liszt
3 db tojás
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Egy kis méretű főzőedényben felhevítjük a vajat, beleszórunk 50 g lisztet, amit fehér habzásig hevítünk, majd felöntjük a tejjel, belekeverjük a mustárt, és az egészet 5-6 percet forraljuk, így egy keményebb besamel mártást kapva. 

A csirkemelleket késsel szétnyitjuk, majd enyhén megklopfoljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, és az egyik képzeletbeli oldalának a közepére elhelyezzük a tölteléket. Ehhez a sonkákat félbevágjuk, és alulra egy szeletet teszünk belőle, rákanalazunk egy kanálnyi besamelt, amibe beleszórunk egy csipetnyi aprított gesztenyét, ezt megszórjuk sóval, borssal, erre pedig egy szelet sajtot fektetünk. Aztán ezt még egyszer megismételjük, és a csirke kilógó részeivel körbehajtogatjuk a tölteléket. Ezután a töltött húsokat egy fél órára betesszük a fagyasztóba, hogy kidermedjenek annyira, hogy könnyen panírozhatóak legyenek. 

Gesztenyés cordon bleu

A panírozáshoz a megmaradt aprított gesztenyét összekeverjük a morzsával, és a szokásos módon bepanírozzuk. Figyelni kell, mivel vastag, csak 155-160 fokos olajban sütjük, 10-12 perc alatt kész is van, majd alaposan lecsepegtetjük, leitatjuk róla a felesleges olajat. Ezután már tálalhatjuk is.

Ha tetszett a gesztenyés cordon bleu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Harcsa cordon bleu

Gesztenyével töltött húsgolyó áfonyamártással

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások