Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
250 g darált sertéshús
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma átnyomva
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 ek őrölt pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 ek őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
1 tk szárított kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
1 tk szárított majoranna
Hozzávaló kipipálva
1 tk szárított zsálya

Az összeállításhoz

Hozzávaló kipipálva
5 nagyobb szelet sertéskaraj
Hozzávaló kipipálva
10 szelet bacon

Az öntethez

Hozzávaló kipipálva
1 - 2 ek tört színes bors
Hozzávaló kipipálva
100 ml fehérbor
Hozzávaló kipipálva
200 ml 30%-os tejszín
Hozzávaló kipipálva
1 tk só

A körethez

Hozzávaló kipipálva
3 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
5 - 6 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
500 g burgonya (félkeményre főzve)
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
½ csokor friss petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 friss rozmaringág
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kolbászhússal töltött karaj baconbe tekerve

A töltögetős inception sorozat folytatódik, és most a sertés van soron: különböző ízek és textúrák keverednek ebben az elképesztően jó kis kajában!
Kipróbáltam, jóóó lett!
27
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
250 g darált sertéshús
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma átnyomva
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 ek őrölt pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 ek őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
1 tk szárított kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
1 tk szárított majoranna
Hozzávaló kipipálva
1 tk szárított zsálya

Az összeállításhoz

Hozzávaló kipipálva
5 nagyobb szelet sertéskaraj
Hozzávaló kipipálva
10 szelet bacon

Az öntethez

Hozzávaló kipipálva
1 - 2 ek tört színes bors
Hozzávaló kipipálva
100 ml fehérbor
Hozzávaló kipipálva
200 ml 30%-os tejszín
Hozzávaló kipipálva
1 tk só

A körethez

Hozzávaló kipipálva
3 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
5 - 6 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
500 g burgonya (félkeményre főzve)
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
½ csokor friss petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 friss rozmaringág
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A töltött karaj elkészítését azzal kezdjük, hogy a töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük.

A karajszeleteket kiklopfoljuk, a közepébe halmozzuk a tölteléket, és feltekerjük. A külsejüket baconbe tekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük, végül pedig egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokon, légkeveréssel kb. 30-40 percig sütjük, majd, ha nem pirult még meg teljesen a bacon, grillfokozaton rájuk pirítunk.

Az öntethez egy lábasban lepirítjuk a borsot, majd felöntjük a borral, amelyet aztán elpárolunk róla. Végül hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, majd kétharmadára besűrítjük forralással.

A körethez kevés olajon megpirítjuk a felszeletelt fokhagymákat, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket, és folyamatos rázogatás mellett ropogósra, aranybarnára grillezzük, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg.

Egy tányérra szedünk a krumpliból, rátesszük a töltött húst, végül mellé kínáljuk a színesbors-mártást.

töltött karaj
Kolbászhússal töltött karaj baconbe tekerve

Ha tetszett ez a töltött karaj recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek is érdekelhetnek:

Sajtos-tejfölös karaj

Diós, fetával töltött pulykacomb

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?