Hirdetés
Green Kitchen

Hozzávalók

2 - 4
főre
+

A mázhoz

2 db narancs
1 db citrom
100 ml whiskey
1 ek szójaszósz
1 ek Worcester szósz
1 tk fokhagymapor
1 ek füstölt paprika
1 tk Cayenne-bors
só, bors
4 ek méz

A körethez

50 ml olívaolaj
2 - 3 db burgonya
3 - 3 db sárgarépa
3 szál fehérrépa
3 szál paszternák
200 g kelkáposzta
só, bors
1 csokor petrezselyem

A húshoz

4 db csirkealsócomb
4 db csirkefelsőcomb
3 ek olaj
só, bors

A kéksajtmártáshoz

200 g tejszín
100 g kéksajt
só, fehér bors

A ropogós hagymához

1 szál póréhagyma
150 g rizsliszt
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mézes-whiskey-s csirkecomb

Közeledvén az ünnepekhez egy olyan kaját mutatunk most nektek, amely ezt az ízvilágot bátran megjeleníti – izgalmas, mégis közérthető ízek társaságában.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+

A mázhoz

2 db narancs
1 db citrom
100 ml whiskey
1 ek szójaszósz
1 ek Worcester szósz
1 tk fokhagymapor
1 ek füstölt paprika
1 tk Cayenne-bors
só, bors
4 ek méz

A körethez

50 ml olívaolaj
2 - 3 db burgonya
3 - 3 db sárgarépa
3 szál fehérrépa
3 szál paszternák
200 g kelkáposzta
só, bors
1 csokor petrezselyem

A húshoz

4 db csirkealsócomb
4 db csirkefelsőcomb
3 ek olaj
só, bors

A kéksajtmártáshoz

200 g tejszín
100 g kéksajt
só, fehér bors

A ropogós hagymához

1 szál póréhagyma
150 g rizsliszt
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A mázhoz a narancs és a citrom levét kifacsarjuk, és a whiskey hozzáadásával elkezdjük egy lábosban melegíteni, amíg az alkohol el nem párolog. Utána a többi összetevővel folyamatos melegítés mellett szirupos sűrűségűre forraljuk.

A zöldségeket közepes, azonos méretű darabokra vágjuk, majd egy megfelelő méretű, kiolajozott tepsibe halmozzuk, ahol összeforgatjuk sóval és borssal.

A csirkecombok mindkét oldalát kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd bőrükkel felfelé a zöldségágyra ültetjük, lefóliázzuk, és 180-190 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben olyan 45-60 percig sütjük, vagy amíg a hús meg nem puhul. Amikor ez megtörtént, a fóliát eltávolítjuk, a húsokat átkenjük a whiskey-s mázzal, és további 5-8 percig grillfokozaton rájuk pirítunk.

A mártáshoz felmelegítjük a tejszínt, majd hozzámorzsoljuk és elkeverjük benne a kéksajtot, végül tovább melegítjük, míg kicsit be nem sűrűsödik, és fűszerezzük.

A póréhagymát felszeleteljük, megforgatjuk rizslisztben, majd 160-170 fokos olajban ropogósra, aranybarnára sütjük, majd lecsöpögtetjük, és kis sóval hintjük meg. 

Tálaláshoz a tányérba szedünk a zöldségből, rátesszük a combokat, kicsit meglocsoljuk a maradék whiskey-s mázzal, megkoronázzuk a ropogós hagymával, és mellé kínáljuk a kéksajtmártást.

Mézes-whiskey-s csirkecomb

Ha tetszett a mézes-whiskey-s csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Csípitek a csirkecombot? Íme néhány szuper recept:

Tejszínes-mustáros csirkecombok

Zöldborsos csirkecomb parmezános sült karalábéval

Diós fokhagymás csirkecomb

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások