Hozzávalók
- 500 g sertés húsos csont
- 3 ek passata (passzírozott paradicsom)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ½ l víz
- só, bors
- 1 db kisebb gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db karalábé
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db kisebb zellergumó
- 1 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- cérnametélt
Hozzávalók
- 500 g sertés húsos csont
- 3 ek passata (passzírozott paradicsom)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ½ l víz
- só, bors
- 1 db kisebb gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db karalábé
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db kisebb zellergumó
- 1 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- cérnametélt
A húsokat bekenjük a passzírozott paradicsommal, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket és 180 fokon 30 percig sütjük. Miután megsült, mehet egy lábasba, felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a vöröshagymát, gyömbért és fokhagymákat, majd 2,5 órán át főzzük. Közben, ha szükséges, pótoljuk a folyadékot. Az idő elteltével mehetnek bele a nagyobb darabokra vágott tisztított leveszöldségek és a csokor petrezselyem, és még 1 órán át gyöngyözve főzzük. A kész levest leszűrjük és a megfőtt zöldségekkel és cérnametélttel tálaljuk.
Ha tetszett az orjaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!