A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A fűszeres hagymakrémhez
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 db habanero paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt rozmaring
- ½ tk római kömény
- 4 ek olívaolaj
A húshoz
- 2 db csirkealsócomb
- 2 db csirkeszárny
- 300 ml víz
- 1 mk szegfűszeg
- ½ mk őrölt csillagánizs
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 4 tk paradicsompüré
- só
- 4 db babérlevél
A párolt zöldséges alaphoz
- 5 cm gyömbér
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 db habanero paprika
- 4 levél zsálya
A rizshez
- 300 ml víz
- só
- 150 g jázminrizs
A mogyoróvajhoz
- 200 g mogyoróvaj
- 100 ml forró víz
Ghánai mogyorós csirkeleves
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A fűszeres hagymakrémhez
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 db habanero paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt rozmaring
- ½ tk római kömény
- 4 ek olívaolaj
A húshoz
- 2 db csirkealsócomb
- 2 db csirkeszárny
- 300 ml víz
- 1 mk szegfűszeg
- ½ mk őrölt csillagánizs
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 4 tk paradicsompüré
- só
- 4 db babérlevél
A párolt zöldséges alaphoz
- 5 cm gyömbér
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 db habanero paprika
- 4 levél zsálya
A rizshez
- 300 ml víz
- só
- 150 g jázminrizs
A mogyoróvajhoz
- 200 g mogyoróvaj
- 100 ml forró víz
A fűszeres hagymakrém hozzávalóit egy turmixgépbe tesszük, majd simára turmixoljuk. A csirkealkatrészeket egy lábasba tesszük, felöntjük kb. 100 ml vízzel és a leturmixolt hagymakrémmel, majd lefedve párolni kezdjük közepes lángon. Amikor felforrt, hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsompürét.
A párolt zöldséges alaphoz a megtisztított, feldarabolt gyömbért egy kisebb lábosba tesszük a bevagdosott paradicsommal, a hagymával és a habanero paprikával együtt, és közepes lángon addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek. Közben a jázminrizshez feltesszük a vizet forrni, megsózzuk, majd amikor gyöngyözik a víz, beleszórjuk a rizst, és lefedve alacsony lángon készre főzzük.
Ha megpuhultak a zöldségek, leszűrjük őket, a paradicsomokat megszabadítjuk a héjuktól, és a zsályával együtt leturmixoljuk az egészet. Hozzáadjuk a csirkés alaphoz, felöntjük a maradék vízzel, sózzuk, beledobjuk a babérleveleket, és tovább pároljuk. A mogyoróvajat kikeverjük a forró vízzel, és ezt is a raguhoz keverjük.
Mikor megpuhult a hús, jöhet a tálalás. A rizsből egy nagyobb adagot a tányér közepére formázunk, és köré szedünk a mártásból és a húsból.
- Elkészítési idő: 90 perc
Ha tetszett a ghánai mogyorós csirkeleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!