Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 400 g fagyasztott karfiolkrémleves zöldségkeverék
- 600 ml víz
- 200 ml tejszín
- só, bors
A húsgolyóhoz
- 250 g darált hús
- ½ fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 3 ek zsemlemorzsa
- só, bors
- cayenne bors
- őrölt koriander
- őrölt gyömbér
- őrölt római kömény
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 400 g fagyasztott karfiolkrémleves zöldségkeverék
- 600 ml víz
- 200 ml tejszín
- só, bors
A húsgolyóhoz
- 250 g darált hús
- ½ fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 3 ek zsemlemorzsa
- só, bors
- cayenne bors
- őrölt koriander
- őrölt gyömbér
- őrölt római kömény
A leveshez olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Sózzuk, és egy nagyon kevés vizet hozzáöntünk. Jöhet rá a zöldségkeverék, ezt fél percig pirítgatjuk, majd nyakon öntjük a vízzel. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd jöhet a mixelés! Egy botmixer segítségével lezúzzuk az egészet, majd hozzáöntjük a tejszínt. Összeforraljuk a levest, borsozzuk, és ha kell még, sózzuk.
A húsgolyóhoz alaposan összekeverjük egy tálban a darált húst, a vöröshagymát, a fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket. Kis golyókat formázunk, és sütőpapírra sorakoztatjuk őket. A húsgolyókat 180 fokos sütőben 25 perc alatt, ropogósra sütjük, és a leves feltétjeként tálaljuk.