A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 800 g darabolt paradicsom (2 konzerv)
- 300 g koktélparadicsom
- 12 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- 100 ml olívaolaj
- 1 tk szárított oregánó
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 150 g rusztikus kenyér/bagett
A levesek és főzelékek támogatója a
A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 800 g darabolt paradicsom (2 konzerv)
- 300 g koktélparadicsom
- 12 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- 100 ml olívaolaj
- 1 tk szárított oregánó
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 150 g rusztikus kenyér/bagett
Először a kenyeret nagyobb darabokra tépkedjük. Szétterítjük egy tálcán, hogy picit száradjon, amíg előkészítjük a paradicsomot. A koktélparikat elfelezzük, összekeverjük az oregánóval, 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk borsozzuk és a lenti kép szerint egy tálcára rakjuk, úgy, hogy a kenyérnek maradjon hely és közé rakunk 5 gerezd megroppantott fokhagymát.
150 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd mehetnek a két szélére a kenyérdarabok is. További 10 percig sütjük. Ha letelt az idő felvesszük a sütő hőmérsékletét 200 fokra és további 7 percig sütjük. Kivesszük és félrerakjuk. Egy nagy lábosban felhevítjük az olívaolajat és üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és a maradék fokhagymát.
Felöntjük a konzerv paradicsommal, majd a konzerveket felengedjük vízzel és ezt is a levesre öntjük. Sózzuk, borsozzuk és felforraljuk. Levesszük a lángot és fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Beledobjuk a sült paradicsomot és fokhagymát és további 5 percig főzzük. Elzárjuk, hozzáadjuk a pirított kenyeret és a friss bazsalikomot. Párszor elkeverjük és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.