Hirdetés

Pappa al p'omodoro: toszkán paradicsomleves felturbózva

Hozzávalók

4
főre
800 g darabolt paradicsom (2 konzerv)
300 g koktélparadicsom
12 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
só, bors
100 ml olívaolaj
1 tk szárított oregánó
1 kis csokor friss bazsalikom
150 g rusztikus kenyér/bagett
Hirdetés

Pappa al p'omodoro: toszkán paradicsomleves felturbózva

Az olaszok mindig megmutatják, hogy a legjobb kajákhoz nem kellenek extra alapanyagok, mert egy kis kenyérrel és olívaolajjal akár tényleg csodákat lehet művelni! Főzzetek toszkán parilevest aminek ezek a fő extra hozzávalói!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
800 g darabolt paradicsom (2 konzerv)
300 g koktélparadicsom
12 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
só, bors
100 ml olívaolaj
1 tk szárított oregánó
1 kis csokor friss bazsalikom
150 g rusztikus kenyér/bagett

Először a kenyeret nagyobb darabokra tépkedjük. Szétterítjük egy tálcán, hogy picit száradjon, amíg előkészítjük a paradicsomot. A koktélparikat elfelezzük, összekeverjük az oregánóval, 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk borsozzuk és a lenti kép szerint egy tálcára rakjuk, úgy, hogy a kenyérnek maradjon hely és közé rakunk 5 gerezd megroppantott fokhagymát.

150 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd mehetnek a két szélére a kenyérdarabok is. További 10 percig sütjük. Ha letelt az idő felvesszük a sütő hőmérsékletét 200 fokra és további 7 percig sütjük. Kivesszük és félrerakjuk. Egy nagy lábosban felhevítjük az olívaolajat és üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és a maradék fokhagymát.

Felöntjük a konzerv paradicsommal, majd a konzerveket felengedjük vízzel és ezt is a levesre öntjük. Sózzuk, borsozzuk és felforraljuk. Levesszük a lángot és fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Beledobjuk a sült paradicsomot és fokhagymát és további 5 percig főzzük. Elzárjuk, hozzáadjuk a pirított kenyeret és a friss bazsalikomot. Párszor elkeverjük és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások