Hozzávalók
- 2 - 3 rúd fahéj
- 1 db citrom héja
- 1 ek egész szegfűszeg
- 100 g cukor
- 15 g vaníliás cukor
- ½ db citrom leve
- 1 kg szilva
- 1 ek keményítő
- 500 ml tejszín
Tejszínes szilvaleves
Hozzávalók
- 2 - 3 rúd fahéj
- 1 db citrom héja
- 1 ek egész szegfűszeg
- 100 g cukor
- 15 g vaníliás cukor
- ½ db citrom leve
- 1 kg szilva
- 1 ek keményítő
- 500 ml tejszín
1,5 liter vízzel felforraljuk a fahéjat, a citromhéjat és a szegfűszeget, 20 percig főzzük, majd elzárjuk a lángot, és állni hagyjuk 10 percig. Ezután leszűrjük a fűszeres alaplevet, visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet, majd ha újra felforrt, a negyedelt, magozott szilvát. Ha a szilvával együtt felforrt a levesünk, 100 ml vízzel csomómentesre keverjük a keményítőt, felöntjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a keveréket a leveshez. Megvárjuk, hogy felforrjon, majd kihűtjük, és tejszínhabbal tálaljuk.