Hirdetés

Tejszínes szilvaleves

Hozzávalók

4
főre
+
2 - 3 rúd fahéj
1 db citrom héja
1 ek egész szegfűszeg
100 g cukor
15 g vaníliás cukor
½ db citrom leve
1 kg szilva
1 ek keményítő
500 ml tejszín
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tejszínes szilvaleves

Kettőt pislog az ember, és mindjárt vége van a nyárnak. Kevés dolog kárpótolja az ősz közeledtét, de talán az egyik a szilva, amiből most egy baromi jó levest készítettem. Mindenképpen jól lehűtve fogyasszátok, mert úgy az igazi!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 - 3 rúd fahéj
1 db citrom héja
1 ek egész szegfűszeg
100 g cukor
15 g vaníliás cukor
½ db citrom leve
1 kg szilva
1 ek keményítő
500 ml tejszín
Bevásárlólistához adom

1,5 liter vízzel felforraljuk a fahéjat, a citromhéjat és a szegfűszeget, 20 percig főzzük, majd elzárjuk a lángot, és állni hagyjuk 10 percig. Ezután leszűrjük a fűszeres alaplevet, visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet, majd ha újra felforrt, a negyedelt, magozott szilvát. Ha a szilvával együtt felforrt a levesünk, 100 ml vízzel csomómentesre keverjük a keményítőt, felöntjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a keveréket a leveshez. Megvárjuk, hogy felforrjon, majd kihűtjük, és tejszínhabbal tálaljuk. 

Szilvaleves tálalása

Ha tetszett a tejszínes szilvaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások