Hirdetés
Húsvéti menü

Hozzávalók

8
darabhoz
+
1 csomag élesztős leveles tészta

A krémhez

350 g mascarpone
90 g porcukor
180 g málna
A karamellhez
185 g cukor
3 ek víz
30 g vaj
125 ml habtejszín

A tálaláshoz

1 marék mandula
pár szem málna
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Málnás-mascarponekrémes szendvics

Ha ultra gyors, előre elkészíthető és nem utolsó sorban isteni süti receptet kerestek, akkor ne is görgessetek tovább! Vibráló színek, ropogós és krémes textúrák, annyi karamellszósszal, amennyit nem szégyelltek! :-D
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

8
darabhoz
+
1 csomag élesztős leveles tészta

A krémhez

350 g mascarpone
90 g porcukor
180 g málna
A karamellhez
185 g cukor
3 ek víz
30 g vaj
125 ml habtejszín

A tálaláshoz

1 marék mandula
pár szem málna
Bevásárlólistához adom

Egy kisebb lábosban alacsony lángon elkezdjük felolvasztani a cukrot a vízzel, alkalmanként kevergetve, majd mikor világos karamell színű és buborékozik, lejjebb vesszük alatta a hőt, 2-3 részletben hozzáadjuk a vajat, amit minden adagnál alaposan elkeverünk. Ezután jöhet a szobahőmérsékletű tejszín, homogénre keverjük és egy tiszta csatos, vagy csavaros tetejű üvegbe töltjük.

A leveles tésztát 8 egyenlő négyzetre vágjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük őket, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben,  10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Utána rácson hagyjuk kihűlni.

A mascarponés töltelék összetevőit kézi mixerrel alaposan felverjük, habzsákba töltjük és legalább 1 órán át hűtjük. Száraz, forró serpenyőben a vágott mandulát megpirítjuk. Félbevágjuk a tésztapárnákat, majd megtöltjük a rózsaszínű krémmel. A tetejét alaposan meglocsoljuk a karamellel és megszórjuk a ropogós mandulával.

A málnás szendvics tálalása

Ha tetszett a málnás szendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások