Hozzávalók
- 1 kg liszt
- 1 kocka élesztő
- 2 tk só
- 1 csipet cukor
- tejföl
- sajt
- fokhagyma
- 1 l olaj
Így készül a frankó strandos lángos!
Hozzávalók
- 1 kg liszt
- 1 kocka élesztő
- 2 tk só
- 1 csipet cukor
- tejföl
- sajt
- fokhagyma
- 1 l olaj
Strandos lángos nélkül nincs nyár! Mutatjuk, hogyan készül.
Először durvára vágott fokhagymát felöntünk egy adag napraforgóolajjal, hogy a kész lángos ezzel a finom fokhagymás olajjal legyen bekenegetve. Érdemes a sütés előtt, vagy még korábban megcsinálni a löttyöt, hogy minél intenzívebb íze legyen mire sorra kerül!
Az élesztőt kevés cukorral és a kb 1 dl. langyos vízzel felfuttatjuk. Ha az élesztőnk nem futna fel, akkor érdemes víz helyett langyos tejjel próbálkozni! A felfutott élesztőhöz hozzágyúrjuk a lisztet, a sót és annyi langyos vizet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, mint amikor mondjuk kalácsot sütünk. Ha nem elég kezelhető a tészta, adjunk hozzá egy kevés olajat.
1 órán át kelesztjük, majd gombócokat formázunk belőle. Belisztezett nyújtódeszkán letakarjuk egy konyharuhával, és további 15 percen keresztül kelesztjük. Forró (de nem TÚL forró) olajban aranybarnára sütjük a lángosokat. Alaposan lecsöpögtetjük és forrón tálaljuk. Sajttal, tejföllel, és fokhagymával ízesítjük.
Kész a strandos lángos!
Ha tetszett a strandos lángos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ti is lángosmániások vagytok? Akkor ezeket is próbáljátok ki az ultimate strandos lángos után!
Baconnel és sajttal töltött lángos
Burgonyás lángos kapros-túrós töltelékkel Lajos
OMG sajttal és virslivel töltött lángos