Hirdetés
Bespájzolva

Életed legjobb sütőtökös tortája

Hozzávalók

1
db 18 cm átmérőjű tortához
+

A piskótához

400 g sült sütőtök
250 g liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 csapott tk őrölt fahéj
½ mk őrölt szegfűszeg
½ mk őrölt gyömbér
½ mk őrölt szerecsendió
100 g barna cukor
100 g cukor
2 db tojás (L-es)
120 ml olaj

A krémhez

135 g szobahőmérsékletű vaj
100 g porcukor
400 g mascarpone
1 mk őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg

A díszítéshez

1 nagy marék tökmag
1 nagy ek cukor
1 csipet őrölt szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér
100 g olvasztott fehércsokoládé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Életed legjobb sütőtökös tortája

Ha már a létező összes sütőtökös sütit kipróbáltátok, akkor itt van egy olyan recept, amire soha nem fogtok ráunni. Ebbe a tortába került egy elképesztően finom mascarponés krém, a tetejére egy frankó fehércsokis díszítés, valamint egy kis karamellizált pirított tökmag is! Ha szeretnétek valami ütőset tenni az ünnepi asztalra, akkor ezzel próbálkozzatok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 18 cm átmérőjű tortához
+

A piskótához

400 g sült sütőtök
250 g liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 csapott tk őrölt fahéj
½ mk őrölt szegfűszeg
½ mk őrölt gyömbér
½ mk őrölt szerecsendió
100 g barna cukor
100 g cukor
2 db tojás (L-es)
120 ml olaj

A krémhez

135 g szobahőmérsékletű vaj
100 g porcukor
400 g mascarpone
1 mk őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg

A díszítéshez

1 nagy marék tökmag
1 nagy ek cukor
1 csipet őrölt szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér
100 g olvasztott fehércsokoládé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához az olajat a tojásokkal és cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a sült sütőtököt is. A lisztet összeforgatjuk a fűszerekkel, a sóval és sütőporral, majd a tojásos masszához keverjük. Két formába osztjuk a tésztát és 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, átkeverjük és hűtőbe rakjuk felhasználásig. 

A tökmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, fűszereket, megvárjuk míg kissé karamellizálódik a cukor és bevonja a tökmagokat (pár perc), majd sütőpapírra rakjuk. Az egyik kihűlt tortalapra kenjük a krém kicsit több mint felét, rárakjuk a másik lapot, körbekenjük a maradék krémmel. Vízgőz fölött felolvasztjuk a fehércsokit és a torta tetejére kenjük, majd körbeszórjuk a pirított tökmaggal.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások