Hirdetés

Életed legjobb sütőtökös tortája

Hozzávalók

1
db 18 cm átmérőjű tortához
+

A piskótához

400 g sült sütőtök
250 g liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 csapott tk őrölt fahéj
½ mk őrölt szegfűszeg
½ mk őrölt gyömbér
½ mk őrölt szerecsendió
100 g barna cukor
100 g cukor
2 db tojás (L-es)
120 ml olaj

A krémhez

135 g szobahőmérsékletű vaj
100 g porcukor
400 g mascarpone
1 mk őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg

A díszítéshez

1 nagy marék tökmag
1 nagy ek cukor
1 csipet őrölt szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér
100 g olvasztott fehércsokoládé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Életed legjobb sütőtökös tortája

Ha már a létező összes sütőtökös sütit kipróbáltátok, akkor itt van egy olyan recept, amire soha nem fogtok ráunni. Ebbe a tortába került egy elképesztően finom mascarponés krém, a tetejére egy frankó fehércsokis díszítés, valamint egy kis karamellizált pirított tökmag is! Ha szeretnétek valami ütőset tenni az ünnepi asztalra, akkor ezzel próbálkozzatok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 18 cm átmérőjű tortához
+

A piskótához

400 g sült sütőtök
250 g liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 csapott tk őrölt fahéj
½ mk őrölt szegfűszeg
½ mk őrölt gyömbér
½ mk őrölt szerecsendió
100 g barna cukor
100 g cukor
2 db tojás (L-es)
120 ml olaj

A krémhez

135 g szobahőmérsékletű vaj
100 g porcukor
400 g mascarpone
1 mk őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg

A díszítéshez

1 nagy marék tökmag
1 nagy ek cukor
1 csipet őrölt szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér
100 g olvasztott fehércsokoládé
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához az olajat a tojásokkal és cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a sült sütőtököt is. A lisztet összeforgatjuk a fűszerekkel, a sóval és sütőporral, majd a tojásos masszához keverjük. Két formába osztjuk a tésztát és 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, átkeverjük és hűtőbe rakjuk felhasználásig. 

A tökmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, fűszereket, megvárjuk míg kissé karamellizálódik a cukor és bevonja a tökmagokat (pár perc), majd sütőpapírra rakjuk. Az egyik kihűlt tortalapra kenjük a krém kicsit több mint felét, rárakjuk a másik lapot, körbekenjük a maradék krémmel. Vízgőz fölött felolvasztjuk a fehércsokit és a torta tetejére kenjük, majd körbeszórjuk a pirított tökmaggal.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások