Hirdetés

Medvehagyma riadó: három recept egy postban!

Hirdetés

Medvehagyma riadó: három recept egy postban!

Hirdetés

Itt van rögtön három recept, hogy ne érezzétek kényelmetlenül magatokat, ha medvehagyma-rajongók közé keveredtek. Ja és nyugodtan mondjátok mindenkinek, hogy ti találtátok ki őket!

nezokep_1.jpg

1. Medvehagyma pesto

Iszonyú egyszerű, nem is recept ez valójában, csak három laza csuklómozdulat. Ennyi kell hozzá:

  • Egy csokor medvehagyma
  • 3 evőkanál fenyőmag
  • 1 gerezd fokhagyma (csak elvetemülteknek)
  • Só, bors
  • Kb. 1 dl olívaolaj

 

A hozzávalókat dobáljátok bele egy aprítógépbe, nyomjátok meg a készüléken az ON feliratú gombot, várjatok 30 másodpercig, majd nyomjátok meg az OFF gombot. Kész vagytok. 

2. Pasta medvehagyma pestóval

medvehagyma pesto.jpg

10 percet fog elvenni az életetekből, de évekig fogtok örömmel visszagondolni rá. Hozzávalók 2 fő részére:

  • 250 g durumtészta (spagetti, farfalle, penne, vagy amit épp ti szerettek)
  • 3-4 evőkanál medvehagyma pesto
  • 6-7 db koktélparadicsom
  • 100 g mozzarella
  • 1 dl olívaolaj

 

A tésztát főzzétek ki sós vízben, szűrjétek le, dobjátok rá a medvehagyma pestot, forgassátok össze egy kis olívaolaj és pár evőkanál főzőlé hozzáadásával. A tészta tetejére szórjatok félbevágott koktélparadicsomokat és egy kis darabokra szétszedett mozzarellát. Lehet is befalni, mondtam, hogy egyszerű lesz!

3. Medvehagymás szűzpecsenye-Wellington 

sertésszűz wellington medvehagyma pestóval.jpg

Ez már kicsit összetettebb, de még mindig aránytalanul nagyobb lesz a dicsőség, mint a befektetett meló, szóval ne hagyjátok ki!

Hozzávalók négy személynek:

 

  • 1 nagyobb (kb. 60-70 dkg-os) sertésszűz
  • 4 teáskanál medvehagyma pesto
  • 2 csapott teáskanálnyi dijoni mustár
  • 4 vékony szelet etyeki, pármai, fekete-erdei vagy egyéb érlelt sonka
  • 1 bolti, előre nyújtott vajas leveles tészta
  • 2 marék ceruzabab
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl fehérbor

 

A lehártyázott szűzpecsenyét vágjátok négy egyenlő részre, sózzátok és tűzforró serpenyőben 2 perc alatt süssetek rá szép piros kérget. Belül még nyersnek kell lennie! Szedjétek ki, borsozzátok meg és rakjátok félre 2 percre pihengetni. Leheletvékonyan kenjétek meg a húsokat dijoni mustárral, majd nyomassatok rá gazdagon a medvehagyma pestóból is. Minden darab húst tekerjetek be egy vékony szelet sonkába. A levelestésztából vágjatok akkora négyzeteket, hogy a húsokat bele lehessen csomagolni, és ezt tegyétek is meg minden darabbal külön-külön. A tésztacsomagokat kenjétek meg felvert tojással és dugjátok őket 200 fokos sütőbe kb. 20 percre, míg a tészta szépen felemelkedik és aranybarnára sül. Közben abban a serpenyőben, amiben a húst sütöttétek elő, gyorsan pároljátok meg a zöldbabot egy kis sóval, borssal, majd öntsétek nyakon fehérborral és olvasszatok bele egy darab vajat is. Az elkészült Wellingtonokat egy kenyérvágó késsel vágjátok ketté, pakoljatok mellé a vajas-fehérboros babból és már lehet is lakomázni!

Nézzétek a többi videót is, és kövessetek minket a Facebookon és az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások