Hozzávalók
- 100 g török mogyoró
- 100 g mandula
- 100 g pisztácia
- 200 g aszalt vörös áfonya
- 150 g étcsokoládé
- 150 g kristálycukor
- 300 g méz
- 90 g liszt
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- ½ tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér
- ½ tk őrölt szerecsendió
- ½ tk só
Hozzávalók
- 100 g török mogyoró
- 100 g mandula
- 100 g pisztácia
- 200 g aszalt vörös áfonya
- 150 g étcsokoládé
- 150 g kristálycukor
- 300 g méz
- 90 g liszt
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- ½ tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér
- ½ tk őrölt szerecsendió
- ½ tk só
A mandulát és a török mogyorót egy tepsibe tesszük és 180 fokon 10 perc alatt megpirítjuk. A mogyoró héját ledörzsöljük. A magvakat (mandula, török mogyoró, pisztácia) és az aszalt vörös áfonyát durvára összevágjuk. Az étcsokoládét megolvasztjuk, a mézet a kristálycukorral egy fazékban addig melegítjük, amíg elolvad a cukor.
Egy tálba beletesszük a magokat, az áfonyát, az olvasztott étcsokit és a cukros mézet, majd jól összekeverjük. Egy másik edényben kimérjük a lisztet, a kakaóport, a fűszereket (fahéj, gyömbér, szerecsendió, só), elkeverjük, majd beleöntjük a magvas tálba és jól összeforgatjuk az egészet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, és egy kanál segítségével elegyengetjük. 180 fokon légkeveréses funkción 35-40 percig sütjük, majd kivesszük és 10 percig hűlni hagyjuk, utána eltávolítjuk a formát úgy, hogy előtte belül körbevágjuk a forma mentén a sütit. Hagyjuk kihűlni és meghintjük porcukorral.