Hozzávalók
- 50 - 60 ml olaj
- 250 - 300 g csirkemell
- 1 csapott ek bolti csirkefűszersó
- 150 g hosszúszemű rizs
- 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 220 - 250 g fagyasztott zöldbab
- 1 db paradicsom
- 60 - 80 g fagyasztott szálas paraj
- só, bors
- 100 - 120 g krémsajt
- 110 g trappista sajt
A tálaláshoz
- 1 - 2 ek olívaolaj
- néhány szál snidling
Hozzávalók
- 50 - 60 ml olaj
- 250 - 300 g csirkemell
- 1 csapott ek bolti csirkefűszersó
- 150 g hosszúszemű rizs
- 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 220 - 250 g fagyasztott zöldbab
- 1 db paradicsom
- 60 - 80 g fagyasztott szálas paraj
- só, bors
- 100 - 120 g krémsajt
- 110 g trappista sajt
A tálaláshoz
- 1 - 2 ek olívaolaj
- néhány szál snidling
Szerintem a csirkés egytálételeknek nagy hagyománya van szerte a világban és minden háznak meg van a maga verziója – hát ez a miénk!
Egy mély serpenyőt magas fokozaton felhevítünk, beleöntjük az olajat, majd mehet rá a kockákra vágott csirkemell. Megszórjuk csirke-fűszersóval, és kevergetve lepirítjuk. Csak olyan 80 százalékos készültségig sütjük, majd kiszedjük egy tálba, és félretesszük.
A kiürült edénybe szórunk 150 gramm, azaz egy bögrényi rizst, ráöntünk egy-két kanál olajat, és üvegesre hevítjük. Közben néhány szál újhagymát felkarikázunk, a rizsre szórjuk, majd a fokhagymát is felszeleteljük, és ezt is a rizsre szórjuk, így pirítjuk tovább. Mellédobjuk a zöldbabot is, és felöntjük másfél bögre (kb. 450 ml) vízzel. A paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk, és a szálas parajjal együtt a rizshez adjuk. Ízesítjük sóval, borssal, felforraljuk, majd lassú tűzön, lefedve, további 15 percig főzzük.
Ezután az átpárolódott alapot felkeverjük, beleszórjuk az elősütött csirkét, belekeverjük a krémsajtot, és egy kiolajozott sütőtálba szedjük, a tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre.
Forrón tálaljuk, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, és snidlinggel megszórva már kínálhatjuk is.
Ha tetszett a csirkés-rizses egytálétel receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!